PESTRO

Pričakuje otroka in
 prvi dvoboj z bratom

Objavljeno 14. avgust 2015 13.23 | Posodobljeno 14. avgust 2015 13.24 | Piše: E. B.

Andy Murray in Kim Sears bosta februarja prihodnje leto zibala. Britanec nerad govori o zasebnosti, pripravlja se na tekmo z bratom.

Andy Murray.

Te dni se pripravlja na prvenstvo v Montrealu, misli od treninga pa mu nedvomno odvrača misel na naraščaj: 28-letni Andy Murray in 27-letna Kim Sears bosta prihodnje leto povila prvega otroka, britanski zvezdnik pa je končno pokomentiral veselo novico.

»Ne zanima me, kako bo otrok vplival na mojo kariero, želim si le, da je zdrav,« je odločno pojasnil Britanec, ki je aprila dahnil usodni da. »Oba se izjemno veseliva. Obenem pa je to najino zasebno življenje, zato upam, da naju mediji v prihodnjih mesecih ne bodo preveč oblegali z vprašanji o družini.« Dolgoletna partnerja, ki sta zaupala le, da nosečnost za zdaj poteka kot po maslu in da bo otrok prijokal na svet prihodnjega februarja, sta si pred meseci obljubila večno zvestobo na slavju v Andyjevem rojstnem kraju Dunblane na Škotskem, prstan pa si Britanec med dvoboji zaveže na vezalke superg, da ga ne bi motil pri držanju loparja.

Številka tri na svetovni teniški lestvici se trenutno pripravlja na tekme v Kanadi, kjer bo nastopil v dvojcu z Indijcem Leandrom Paesom: če bosta zmagala, se bosta po dolgih letih spopadla brata Murray, na turnirju namreč nastopa tudi Andyjev brat Jamie! »Odkar igrava profesionalni tenis, še nikoli nisva bila nasprotnika. V otroštvu sva velikokrat tekmovala na domačih tekmah, a od tega je minilo že veliko let. Ne vem, kako to uspeva Sereni in Venus Williams, a verjamem, da je to zelo težko,« je še pojasnil Andy.  

Deli s prijatelji