ČRNI TRG

Pozor! V obtoku ponarejene karte za Planico

Objavljeno 24. februar 2016 13.59 | Posodobljeno 24. februar 2016 13.59 | Piše: Mo. S., D. P.

Nekaj so jih že prijavili policiji.

Vstopnice za Planico gredo za med. Tudi na črnem trgu.

PLANICA – Ljubitelji smučarskih skokov in poletov se že veselijo praznika v Planici, ki v dolino pod Poncami vsako leto privabi na tisoče ljudi.

Zaključek letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih bo še posebej zanimiv, saj naš Peter Prevc slabe štiri tedne pred zadnjo tekmo v skupnem seštevku krepko vodi pred Nemcem Severinom Freudom. Tudi zato je že ogromno ljudi napovedalo, da so si tiste dni že rezervirali za Planico, kjer so vstopnice za soboto in nedeljo že razprodane, nekaj jih je na voljo le še za četrtek in petek.

Prodajajo po višjih cenah ...

Organizatorji si gotovo že manejo roke, ugotavljajo pa, da se pojavljajo nepridipravi, ki na črnem trgu ponujajo vstopnice po krepko višjih cenah. »Ugotavljamo, da se v javnosti in na raznih spletnih portalih prodajajo vstopnice po višjih cenah od uradnih. Ker je taka vrsta prodaje nezakonita, obveščamo vse, da bomo morebitne kršitelje prijavili pristojnim organom, ki bodo zadevo ustrezno sankcionirali oziroma proti kršiteljem uvedli kazenski postopek,« je sporočil tiskovni predstavnik Tomi Trbovc.

... in celo ponarejajo vstopnice

Še več: na črnem trgu so se pojavile tudi ponarejene vstopnice, ki so jih posamezniki nezakonito preprodajali. »Vse, ki ste take vstopnice kupili od preprodajalcev, obveščamo, da s takimi vstopnicami ne boste mogli vstopiti na samo prizorišče,« pravijo organizatorji.

Sporočajo, da je uradni prodajalec vstopnic turistična agencija Kompas. »Če se bo ob vstopu v Planico ugotovilo, da so bile vstopnice kupljene po nezakoniti poti, se bo zoper kršitelje ustrezno ukrepalo že na samem prizorišču. Prijava zoper doslej znane storilce je že podana na Policijsko upravo Ljubljana, Policijsko postajo Ljubljana Center,« je še sporočil Trbovc.

Deli s prijatelji