V SLOVO

Poslovil se je eden od očetov slovenskega rokometa

Objavljeno 03. maj 2015 19.28 | Posodobljeno 03. maj 2015 19.28 | Piše: S. N.

V 90. letu starosti je prenehalo biti veliko rokometno srce Mitje Vidica.

LJUBLJANA – »V soboto, 2. maja 2015, je v 90. letu starosti prenehalo biti veliko rokometno srce očeta naše rokometne družine ter enega izmed očetov slovenskega rokometa Mitje Vidica. Velikega človeka, ki bo z zlatimi črkami vpisan v zgodovino slovenskega rokometa ter zgodovino rokometnega kluba iz Tivolija. Na podlagi sanj, ambicij in zavzetosti Mitje Vidica je leta 1949 nastala naša rokometna družina, družina zmajčic, rokometni klub Olimpija. Veliki ljubitelj rokometa je po končanem študiju v Beogradu leta 1949 v Ljubljani ustanovil rokometno sekcijo športnega društva Enotnost, ki se je leta 1965 preimenovala v Olimpijo. Mitja Vidic se je s svojim neumornim delovanjem na področju ženskega in moškega rokometa ter še posebej z vzgojo mlajših selekcij zapisal med prave legende Olimpije, v kateri je deloval od leta 1949 do leta 1991, danes pa v spomin na velikega ljubitelja rokometa njegovo ime nosi Olimpijina mladinska rokometna šola, so zapisali na spletni strani rkolimpija.si.

Kot so še dodali, je odšel velik človek, rokometaš, rokometni vizionar, rokometni delavec, oče rokometnega kluba Olimpija, eden izmed očetov slovenskega rokometa – skratka človek, ki je s svojim znanjem, strokovnostjo, organiziranostjo in strastjo dal življenje Olimpiji in slovenskemu rokometu.

»Mitja, generacijam igralk, ki so imele čast in možnost delati pod tvojim vodstvom in še vedno delujejo v naši rokometni družini, kot tudi preostalim rokometu predanim delavcem boš ostal v večnem spominu!«

Deli s prijatelji