ŠKANDAL

Policija nad navijače Tine Maze sredi Švice

Objavljeno 16. marec 2014 10.09 | Posodobljeno 16. marec 2014 10.09 | Piše: Drago Perko

Kriminalisti in policisti so jih postrojili ter pregledali.

Kriminalisti pred hotelom.

LENZERHEIDE – »Policija je v hotelu,« je nekaj pred 6.30 završalo med navijači Tine Maze, ko so sedli k zajtrku v mestecu Chur na vzhodu Švice, dobrih 40 minut od Lenzereheideja, kjer poteka finale svetovnega pokala 48. sezone alpskega smučanja.

V miru so navijači resda pojedli, potem pa so svoje opravili švicarski policisti in kriminalisti. Postrojili so jih pred hotelom, pisec vrsti je bil med njimi.  Ker je bilo ponoči iz hotelske recepcije ukradenih 2500 evrov, so pregledovali vse goste, torej tudi navijače.

»Poznam mojo skupino, vem, da so vsi fejst fantje in punce,« je potrpežljiva turistična vodnica Metka Uranker pojasnila možem postave. Verjeli so ji, a so vseeno opravili temeljit pregled. Predlagala ga je Metka kar sama: »Moji so čisti, kar preglejte jih.«

Peterica kriminalistov se je lotila posla: pregledala je vse kovčke, potovalke in nahrbtnike, našla pa nič. »Opravičujemo se za tole. Saj veste, to je naše delo, morali smo to narediti. Želimo vam srečno pot,« so dejali Švicarji ob koncu pregleda.

Navijači so ob 8.30 že prispeli v ciljno areno, kjer bodo navijali za Tino Maze.

Deli s prijatelji