AVTOBIOGRAFIJA

Pekel slavne teniške igralke: Očetu sem dala vse

Objavljeno 21. november 2017 18.20 | Posodobljeno 21. november 2017 18.21 | Piše: A. K.

V knjigi je opisala, kaj vse je preživljala in kako jo je oče skoraj spravil na rob bankrota.

Jelena Dokić.

Nekoč najboljša srbska teniška igralka Jelena Dokić (34), ki je bila leta 2002 četrta igralka sveta, že leta 2000 pa se je uvrstila v polfinale Wimbledona, je napisala avtobiografijo, v kateri je razkrila, kakšen pekel je morala prestati zaradi svoje družine, predvsem očeta Damirja. V knjigi Nezlomljiva je spregovorila tudi o bolezni ščitnice, zaradi katere je končala kariero, se zredila, o očetovem nasilju in tudi tem, da je vsakih nekaj tednov družini pošiljala dobrih 160.000 evrov.

Od doma je Jelena odšla konec leta 2002, vendar se očetov teror ni nehal. »Ko so se v medijih pojavili napisi, da hodim s Hrvatom Tinom Bikićem, me je poklical oče. Nisem se mu oglasila. V njegovih očeh je to nekaj najhujšega, kar sem lahko storila. Da sem bila s Hrvatom, s katolikom. Puščal mi je glasovna sporočila, me zmerjal in preklinjal. Kljub temu sem mu še naprej pošiljala denar. Pošiljala sem mu ga, ker sem si želela miru, a me je še naprej klical.«

Obisk

Tri leta pozneje je starše obiskala, da bi se pogovorila. »Nisem povedala očetu, da prihajam na njegov smešno veliki ranč, ki ga je zgradil z milijoni, ki sem mu jih pošiljala. Odprl je vrata in se obnašal, kot da se nič ni zgodilo. Kot po navadi je bilo vse po njegovem, poklical je novinarje in me ni vprašal, ali si to želim tudi jaz. Ko sem dejala, da grem, me ni skušal zadržati, povedal mi je le, naj mu nakažem denar.« Avgusta 2005 se je odločila, da očetu in materi ne bo več pošiljala denarja. »Obiskala me je mama in zahtevala denar. Nisem jima ga dala,« je še dejala Jelena, ki je imela med letoma 2006 in 2008 tudi sama velike finančne težave.
 

Deli s prijatelji