ZBUJEN IZ KOME

O Schumacherjevem okrevanju: Ostal bo invalid vse življenje

Objavljeno 19. junij 2014 19.11 | Posodobljeno 19. junij 2014 19.11 | Piše: S. U.

Sedemkratni prvak formule 1 je bil pri zavesti in celo odprl oči v času njegovega tajnega prevoza iz francoske bolnišnice do bolnišnice v Švici, kjer bo začel morebitno okrevanje.

Michael Schumacher kaže znake okrevanja.

LAUSANNE – V tem tednu je odjeknila novica, da se je Michael Schumacher prebudil iz kome in zapušča bolnišnico v Grenobluimage. A vendar specialist nevrologije Erich Riederer meni, da bo 'uspeh' že, če bo po treh mesecih sploh lahko vstal brez tuje pomoči ter upravljal električni voziček po šestih. 

V pogovoru za britanski Mirror eden največjih strokovnjakov na svojem področju poudarja, da ne daje upov, da bi nekdanji dirkač popolnoma okreval: »Ostal bo invalid vse življenje, vedno odvisen od pomoči drugih.« Vseeno zaključi s pozitivnimi mislimi: »Seveda pa je naravnost neverjetno, ko se nekdo zbudi iz kome po pol leta.«

Preberite še več novic o Schumacherjevi nesreči.

Imel odprte oči in prikimaval z glavo

Medtem švicarski časopis Blick poroča, da je bil sedemkratni prvak formule 1 pri zavesti in je celo odprl oči v času njegovega tajnega prevoza iz francoske bolnišnice do bolnišnice v Švici, kjer bo začel morebitno okrevanje.

Schumacher sicer ni govoril, se je pa nekako sporazumeval s prikimavanjem glave med njegovim 200-kilometrskim potovanjem, še navaja omenjeni časnik. Bolnišnica v Švici, ki sodi med najboljše na svetu in ima svetovno priznane nevrokirurge, se nahaja v mestu Lausanne, v bližini doma Schumacherjeve žene Corine in njunih dveh otrok.

Deli s prijatelji