PRETEPEN DO SMRTI

Novinar umrl zaradi komentiranja na facebooku

Objavljeno 09. avgust 2015 19.26 | Posodobljeno 09. avgust 2015 19.26 | Piše: S. U.

Kritiziral je vedenje nogometnega napadalca.

BAKU – Neznanci so v soboto zaradi komentarjev na družbenem omrežju o četrtkovi kvalifikacijski nogometni tekmi evropske lige med azerbajdžansko Qabalo in ciprskim Apollonom Limassolom do smrti pretepli azerbajdžanskega novinarja Rasima Alijeva, je za tiskovno agencijo Turan potrdila sestra 30-letnika, ki je v bolnišnici umrl danes.

Alijev je kritiziral vedenje napadalca Javida Husejnova, ki je po tekmi mahal s turško zastavo in domnevno novinarju pokazal napadalno kretnjo. Tridesetletnik je na facebooku zapisal, da se Husejnov ne zna obnašati in ne bi smel igrati tekem v evropskih tekmovanjih.

Alijev je za omenjeno novinarsko agencijo pred smrtjo dejal, da so mu grozili s smrtjo, tudi odzivi na facebooku na njegovo opažanje so bili grozilni. Po telefonu ga je poklical moški, ki se je predstavil kot nečak enega od igralcev. Sprva mu je grozil, Alijev je telefonski pogovor končal, ko ga je poklical še enkrat, pa ga je povabil na čaj.

Ministrstvo prevzelo primer

»Prišel sem sam. Tam jih je bilo pet ali šest, vsi so se vrgli name in me začeli pretepati,« je sobotni spopad pokomentiral Alijev. Po pretepu so ga prepeljali v bolnišnico, kjer se mu je zdravstveno stanje poslabšalo, zato so ga operirali, na intenzivni negi pa je podlegel poškodbam.

Po smrti novinarja je spregovoril azerbajdžanski predsednik Ilham Alijev, ki je obljubil, da bo notranje ministrstvo prevzelo primer in ga objektivno preiskalo ob pomoči azerbajdžanskega generalnega tožilstva.

Deli s prijatelji