ŠAMPION

Novak Đoković spet na vrhu

Objavljeno 31. januar 2016 16.51 | Posodobljeno 31. januar 2016 16.51 | Piše: STA, T. B.

Novak Đoković je zmagovalec prvega velikega turnirja v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije.

Novak Đoković je v Londonu zaslužil 1,76 milijona dolarjev.

MELBOURNE – Srb Novak Đoković je v velikem finalu v Rod Laver Areni premagal Britanca Andyja Murrayja s 6 : 1, 7 : 5 in 7 : 6 (3). To je Đokovićev šesti naslov v Melbournu, sicer pa že 11. osvojeni turnir od štirih največjih.

Prvi igralec sveta se je z drugim igralcem sveta v finalu v Melbournu pomeril četrtič in spet zmagal. Murray je proti Srbu izgubil v letih 2011, 2013, 2015 in 2016, še en poraz pa mu je prizadejal Švicar Roger Federer leta 2010. Đoković je v Avstraliji zmagal še v letih 2008, in 2012. S tem se je izenačil z Royem Emersonom, Avstralcem, ki je domači grand slam dobil v letih 1961, 1963, 1964, 1965, 1966 in 1967. Srbski zvezdnik ima v vitrinah še tri naslove iz Wimbledona ter dva iz Flushing Meadowsa. Še vedno mu manjka zmaga na odprtem prvenstvu Francije. Dvoboj je sicer trajal dve uri in 53 minut, od tega samo drugi niz kar 80 minut.

Ganljive čestitke

»Najprej bi rad čestital Novaku, šest naslovov je izjemno. Čestitke za zadnje leta, to je konstantnost. Čestitke njemu in njegovi ekipi, dobro delo so opravili. Rad bi se zahvalili tudi svoji ekipi. Cenim podporo, saj so bili zadnji tedni zame zelo težki. Hvala vsem izjemnim nekdanjim igralcem, ki ste danes tukaj,« se je v govoru zahvaljeval Murray, ki je na koncu ženi Kim, s katero v začetku februarja pričakuje prvega otroka, povedal, da se s prvim letom vrača k njej. Njen oče Nigel Sears, ki je trener Ane Ivanović, se je sicer med dvobojem Ivanovićeve proti Madison Keys zaradi infarkta zgrudil na tribuni, vendar so mu na srečo rešili življenje.

»Najprej moram izkazati spoštovanje Andyju in ekipi. Velik šampion si, prijatelj in pravi profesionalec. V prihodnosti se bova še borila za to lovoriko. Rad bi tebi in Kim zaželel čim več sreče pri rojstvu otroka, upam, da boš občutil vse te lepe trenutke, kot sem jih jaz z ženo,« pa je Đoković opogumil Murrayja, ki je ob koncu s težavo zadrževal solze.

Deli s prijatelji