POSTOPNO

Nova etapa za Schumacherja: končno dobre novice

Objavljeno 29. januar 2014 14.56 | Posodobljeno 29. januar 2014 14.56 | Piše: T. L.

Menda se dirkaški as dobro odziva na postopno prebujanje iz umetne kome.

Michael Schumacher.

GRENOBLE – Mesec dni je minilo od usodne smučarske nesreče v francoskih Alpah, po kateri je šampion formule 1 Michael Schumacher v umetni komi, zdravniške napovedi o njegovem zdravstvenem stanju pa so že ves čas zadržane. Pred dnevi so se v javnosti celo pojavile bojazni strokovnjakov, da bo Michael po prebuditvi iz umetne kome v trajnem vegetativnem stanju.

Zdaj pa iz bolnišnice v Grenoblu končno prihajajo bolj optimistične novice. Francoski športni časnik L'Equipe namreč danes piše, da se je do zdaj stabilno Schumacherjevo stanje malce izboljšalo v trenutkih, ko so zdravniki v tem tednu začeli postopek postopnega prebujanja iz umetne kome. Na spremembe so se namreč njegovi možgani odzvali dobro.

Skrajni čas za prebujanje iz umetne kome

Dr. Jean-Luc Truelle, nekdanji prvi mož nevrologije v bolnišnici Foch v francoskem Suresnesu, je za časnik potrdil, da je po štirih tednih skrajni čas za prebujanje pacienta iz umetne kome. Postopek bo potekal počasi. Kot še napoveduje zdravnik, bo v naslednjih dveh mesecih sledilo obdobje »zmede«, ko se bo lahko pojavilo tudi »stanje brezvoljnosti«. Sicer pa je glede okrevanja težko podati kakršne koli napovedi, še dodaja. Lahko bi trajalo tudi več let, da bi si Schumacher po nesreči opomogel. 

Medtem pa Schumacherjeva tiskovna predstavnica Sabine Kehm ostaja zadržana: »Dovolj mi je ponavljanja, da so informacije, ki ne prihajajo neposredno od zdravniške ekipe, navadna špekulacija.«

Deli s prijatelji