AKCIJA

Nogometaši Barcelone bodo pozivali k odpravi kajenja

Objavljeno 19. september 2012 11.49 | Posodobljeno 19. september 2012 11.49 | Piše: R. T., STA

Gre za skupno kampanjo Evropske komisije in katalonskega nogometnega velikana.

Lionel Messi.

BARCELONA – Evropska komisija in španski nogometni velikan Barcelona sta sklenila edinstveno partnerstvo. Argentinski superzvezdnik Lionel Messi in druščina so se zavezali, da bodo z izvršilnim organom Evropske unije združili moči v skupni kampanji za odpravo kajenja Opusti kajenje z Barco (Quit smoking with Barca).

Brez dima

Kampanja združuje moč kampanje Evropske komisije Nekdanji kadilci so zmagovalci ter pobude kluba Barcelona Brez dima (Sense Fum). Kampanja quitsmokingwithbarca.eu se bo zlasti oprla na podporo več milijonov Barcinih navijačev po vsem svetu, da bi pomagala 28 milijonom evropskih kadilcev, da se za vedno otresejo te razvade, so sporočili s sedeža Evropske komisije.

Digitalni pripomoček iCoach

Partnerstvo med enim največjih športnih klubov na svetu in evropsko institucijo je velikopotezen projekt, ki se še ni izvajal na taki ravni. Kampanje so se lotili predvsem kot preventivne in izobraževalne akcije, saj z njo ne želijo obsojati kadilcev, temveč poudariti številne koristi, ki jih prinaša opuščanje kajenja, podkrepljene seveda s trdnimi znanstvenimi in zdravstvenimi dokazi. Ljubiteljem nogometa in športa pa ponujajo splošno prilagojeno vodenje za izboljšanje zdravja z dnevnimi namigi o opuščanju kajenja in spodbudo, ki prihaja naravnost od kluba samega.

Kampanjo bo poganjal brezplačen, preizkušen digitalni zdravstveni pripomoček iCoach (http://www.exsmokers.eu/sl-sl/index), ki že pomaga skoraj četrtini milijona prebivalcev po vsej Evropi (en na vsakih 500 kadilcev) pri njihovem prizadevanju, da bi za vedno opustili kajenje.

Za zdravje Evropejcev

»V okviru tega sodelovanja si bomo prizadevali pomagati nogometnim navijačem iz vse Evrope, da ponovno prevzamejo nadzor nad svojim zdravjem in življenjem, ter jih spodbuditi, da poskrbijo za svoje zdravje z enako vnemo, kot jo kažejo za to lepo igro. Ponosni smo, da smo danes tukaj in da tesno sodelujemo z Evropsko komisijo v prizadevanjih za izboljšanje zdravja naših navijačev in vseh nogometnih navdušencev,« je v govoru ob oznanitvi partnerstva na sedežu Evropske komisije v Bruslju povedal predsednik nogometnega kluba Barcelona Sandro Rosell.

Evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov John Dalli o tem novem zavezništvu meni: »Navdušen sem, da lahko sodelujemo z nogometnim klubom FC Barcelona, da bi pomagali Evropejcem opustiti kajenje. Ob pomoči univerzalnega nogometnega jezika lahko podpremo še več Evropejcev v njihovih prizadevanjih, da opustijo kajenje in enkrat za vselej postanejo zmagoslavni nekdanji kadilci.«

Deli s prijatelji