NAGRADNA IGRA

Nogomet in angleščina za mlade upe

Objavljeno 22. junij 2015 18.55 | Posodobljeno 29. junij 2015 18.37 | Piše: M. D.

Z malo sreče in znanja lahko vaš otrok osvoji aktivne počitnice v Pan kampu. Marko Simeunović vsem nadobudnim mladim nogometašem in nogometašicam zastavlja preprosto vprašanje: kako se po angleško reče nogometu?

Močan pečat je nogometu vtisnil že njegov oče Vojislav, ki je bil igralec beograjskega Partizana, kasneje pa je v Mariboru nadaljeval igralsko in trenersko pot. Marku Simeunoviću je bil nogomet položen v zibelko, po končani športni poti pa je postal uspešen poslovnež, ki danes med drugim dečkom in deklicam omogoča šolo nogometa in angleščine v P.A.N. Kampu.

»Ponudba raznovrstnih počitniških kampov, kot so jezikovni, ustvarjalni pa tudi nogometni, je v zadnjih letih v Sloveniji postala zelo pestra. Ker je danes znanje tujih jezikov ključnega pomena za uspeh v vse bolj konkurenčni družbi, nogomet pa nedvomno najbolj popularen šport pri nas, smo se odločili oboje združiti in otrokom ponuditi nepozabne jezikovno-nogometne počitnice v pohorski naravi,« pripoveduje Simeunović in dodaja, da je za mladega športnika pri razvoju kariere znanje angleščine ključnega pomena in pravzaprav nuja. Pan kamp združuje najboljše pogoje za učenje, saj se otroci dokazano najlažje in najhitreje učijo skozi igro.

»Učenje je izjemno uspešno, kadar otrok nima občutka, da se uči. To pa je najlažje doseči skozi sproščeno igro. Morda se na prvi pogled zdi, da med nogometom in angleškim jezikom ni očitne povezave, a če razmislimo, je pri učenju obeh precej podobnosti. Na primer: potrebno je delovati kot ekipa, včasih kdo potrebuje pomoč (asistenco) soigralca in včasih ti soigralci pomagajo (asistirajo). Bistvo je sodelovati in ne zmagati. Prav ekipni duh pa je zelo učinkovito mogoče krepiti pri učenju jezika v obliki skupinskih iger in aktivnosti.«

Znanje tujega jezika je za mlade športnike nuja

Simeunović ima večletne izkušnje tako jezikovnega kot nogometnega dela, a kamp v tej obliki s svojo ekipo letos izvaja prvič. »Zelo rad opazujem mlade. Spominjajo me na mojo mladost vendar z veliko razliko. Takrat bilo veliko več igranja na ulici in nič telefonov, računalnikov ...«

Pan kamp ponuja učenje nogometa tako dečkom kot tudi deklicam. Nekdanji nogometni reprezentant, ki aktivno spremlja mlade športnike, z zadovoljstvom opaža, da je žensk v nogometu zmeraj več. »V zadnjih letih se ženski nogomet zelo razvija. Med deklicami najdemo velike talente, nekatere so celo boljše od dečkov.« Je tudi pri dekletih kak up, ki bi si lahko vsaj v tujini ustvaril kariero? »Absolutno so talenti. Pri prehodu v tujino pa moraš imeti tudi veliko sreče. Žal talent ni dovolj.«

Česa se bodo v Pan kampu naučili?

V nogometnem kampu bo pod pokroviteljstvom Marka Simeunovića vaš otrok doživel zabavne, koristne in športne počitnice na svežem zraku zelenega Pohorja. Spoznal se bo z novimi prijatelji, dekleti in fanti med 6–14 leti iz vse Slovenije, ter treniral nogomet s profesionalnimi trenerji. Kamp bodo namreč obiskali tudi številni sedanji in bivši nogometni asi. Profesorji angleščine pa bodo razvili komunikacijske spretnosti vašega otroka in razširili njegov besedni zaklad v angleškem jeziku.

»Otrokom želimo v prvi vrsti ponuditi nepozabne počitnice, ki so si jih po celoletnem trdem delu v šoli zaslužili, seveda pa tudi kar se da kakovostno in pestro preživljanje prostega časa s športnimi in z jezikovnimi vsebinami ne glede na njihova predhodna različna znanja in sposobnosti,« pripoveduje Simeunović.

Nagradna igra:

Z malo sreče in znanja lahko vaš otrok osvoji aktivne počitnice v Pan kampu. Marko Simeunović vsem nadebudnim mladim nogometašem in nogometašicam zastavlja preprosto vprašanje: »Kako se reče nogometu v angleščini?« Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali deklico ali dečka, ki bo za nagrado prejel šestdnevno dogodivščino otroštva na Pohorju. Naslednji Pan kamp bo potekal od nedelje, 5. julija 2015, do petka, 10. julija 2015.

---

29. 6. 2015 Obvestilo uredništva: nagradna igra je končana. Zmagovalec je Darko Oder iz Prevalj.

Deli s prijatelji