USTANOVITELJ VIOL

»Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča!«

Objavljeno 14. april 2016 13.29 | Posodobljeno 14. april 2016 13.29 | Piše: A. L.

»Nekdo je pozabil, da je to igrišče svetinja in dres ter na sredini igrišča pokazal nezadovoljstvo nad obiskom navijačev ter zasikal v enega od navijačev, pri čemer je sledilo spoštovanja vredno opozorilo v obliki klofute,« je priznal Križnjak.

Zlatko Zahovič.

V zadnjih dneh so zaradi poslanih sporočil nogometašu Agimu Ibraimiju mnogi kritizirali športnega direktorja Zlatka Zahoviča. A ne obsojajo ga vsi. Na facebooku je ustanovitelj Viol Roman Križnjak spisal pismo podpore, ki ga spodaj objavljamo v izvirniku (nelektorirano).

NI BOGA BREZ HUDIČA, NI MARIBORA BREZ ZAHOVIČA!

Zadnjih par dni je klub,ki mi pomeni vse in še več tarča vseh tistih,ki želijo moj,naš in vaš NK Maribor
očrnit,rušit in uničit ugled v katerega so ljudje vlagali ogromno časa,truda in dobre volje,da je bil postavljen iz bede na zdrave temelje,temelje kateri so ogromno navijčem NK Maribora ,dali solze sreče,veselja,nasmeha.
Berem razno razne debate,forume teorije zarot,kjer so postavljaji titule kdo je delodajelc .izvajalec del ,pod izvajalec in na koncu zapazim omenjem primer,primer za delovno sodišče,kratko in jasno,delovno sodišče…Ce je kdo delovno sodisce ,potem smo to MI...Ne pišem ne v imenu skupine,pišem s svojim imenom in priimkom ter tistih,ki mi dajo prav,ki smo skupaj prezivljali vse bede v daljni preteklosti in vsa veselja v novejsi zgodovini NK MB.
Preden preidem k bistvu bi zelel dodat da kdor me pozna moja pot na navijaski tribuna jug se je začela 2.8.1989 in še traja…Pred tem obdobjem in še deloma do osmosvojitve Slovenije sem pa nosil dres in kapetanskih trak več al manj vseh selekcij NK MB.
Ne pomnim,da je naš klub bil kdaj v zgodovini,bolj organiziran,z boljsimi rezultati,financno tako pozitivno stoječ kot je v novejsi zgodovini,ko je mesto ŠD dobil ZZ,glede na to,da mu ta klub v preteklosti ni nic dal in ,da je bil z 18. leti preslab za takratni Maribor ,isti čas pa pred dober za Beograjski Partizan.
Ko sem igral za mlajše selekcije kot takratni kadeti ali mladinci je bilo glavno igrišče stadiona LV svetinja.Kadar smo igrali pred tekmo članski ekipe je bil višek naše generacije in jaz sam sem prišel na tekmo mlajse selekcije,jo odigral v torbi pa imel transparent in zraven zastavo s katero sem kasneje šel navijat s prijatelji za člane.
Danes nekdo,ki mu ni uspelo želi slabo temu klubu,nekdo želi zasluzit z NE eskluzivnimi zgodbami in z povecanim medijskim tiskom v naši regiji napolnit svojo blagojno.Recimo Ekipe na dobis ob 10 zjutraj a nič spornega,cudnega za okolje v katerem zivimo in s katerim se nosimo.
Kdor ni za nogomet in je »baba« naj gre igrat šah ali kaj drugega.
Večina pubecov ki je v zadnjih letih prišla v klub igrat so prišli z eno torbo kot,da greš na dopust s trebuhom za kruhom in par evri v žepu, naenkrat jih je pricakalo stanovanje,avto in kar je sportniku najbolj pomembno obljubljen denar in nagrade.Plus celoten suport mesta in regije kjer so se pojavljali.Vse to je v naši regiji uspelo le NK Mariboru in klubu iz Zagreba.
Maribor je bil, je in verjamem,da bo vedno klub z najbolj gorečimi navijači v Sloveniji. O aferi Pavlovic ,ki se je zgodila pred leti bi dejal,da je nekdanji kapetan izpadel »gospod« v svojem intervjuju za medije.
Seveda pa besede gospod ne morem uporabit za vse »nekdanje« nogometaše.
Ne navijaci in ne klub nikoli nismo bili tisto kar so nas želeli in so nas že in vrjetno še bodo kaznovali,tisto kar jih moti ,keltski križ.
In ravno zadnji primer že natolčuje v to smer ,ko se verski poglavarji oglašajo.v Mariborskem žargonu » uzmi svoja muška kokoš pa se jebi na njega« Pa navijaci Maribora smo vseh vero ispovedi in nikoli ne gledamo na tribuno od kje je kolega iz tribune,ki stoji,navija za ta klub ob tebi.
Poznat je treba Mariborski besedni zaklad,pogovorni žargon itd.
V petek je bil po dolgih letih dan,ko smo smatrali,da je vrag že skoraj vzel šalo in,da je zadnji čas ,da gremo.
35-40 se nas je odpravilo na trening NK Maribora ,da igralcem povemo kaj in zakaj smo prišli.
Nihče od nas ni vedel ali je trening na pomožnem ali glavnem igrišču,ker nam to ni bilo važno,klub pa tudi nikoli ni imel varovanja in zaklenjenih treningov ,le v primeru kadar je v MB gostovala nasprotna gostujoča evropska ekipa,takrat je imela ta ekipa trenig zaprtega tipa itd.Drugače in kar je najbolj važno v celi zgodbi je prvo in osnovno, naš klub ,naš ponos prisotnih,skupine,na koncu še pa svoj ponos.Ko slišim nekoga,da nas je zato nekdo najel ali,da nam je ŠD NKMB to priporočal,nas plačal me osebno žali kakor vse tiste,ki smo zastopali tribuno jug,na trening se ni šlo nikogar pretepat,saj sem sam vzel zraven še 14.letnega sina ampak sedaj pa mislim,da bi si nekdo za tako etiketiranje zasluženo prislužil bačn sploh,ko ta nekdo še zraven tega začne »srat« in delat »upor« med igralci kar gre v škodo klubu za katerega živimo tudi takrat,ko bodo akterji iz igrišča nosili druge barve dresov ali bili upokojeni.
Ob 17.30 uri smo prosili trenerja in igralce za par minutno poslušnost in navijači smo tu bili jasni ampak nekdo je pozabil ,da je to igrišče svetinja in dres ter na sredini igrišča pokazal nezadovoljstvo nad obiskom navijecev ter »zasikal« v enega od navijačev pri čemer je sledilo spoštovanja vredno opozorilo v obliki klofute.Obojestransko smo se razšli s stisnjenimi rokami ,pesmijo in željo po 14.naslovu.
To pa ni bilo za akterje in tri igralce,ki so nekakor želeli »upor« ,naleteli pa na kotra odziv soigralcev,tu so začeli očitat ZZ,ki je bil tudi na igriscu ,da je on krivec,da smo prišli na trening,kaj bi mi radi,da smo 6 let imeli vse kak so dobro igrali,če smo mi imeli vso zadovoljstvo omenjena leta ste vi bili zato plačani,mi pa smo za svojo podporo vam vsa leta porabljali zadnji evro in lahko vas je sram če boste vi ta generacija,ki je zaradi ležernosti dovolila olimpički po 21.letih,da osvoji naslov.
Pri nas je veljalo nekaksno pravilo,da so enostavno 4 igralci nekako z vecjim limitom pri navijačih,ni skrivnost ,TAVA,HANDA,MERTELJ IN AGIM.Ampak če še je kdo,ki ima večji limit in bonus pri nas navijacih je to eden in edini ZLATKO ZAHOVIČ.
In ravno eden od 4 igralcev z limiti je bil ta,ki je začel rušit le zgodbo o NK MB in dat medijem in Ljubljančanom kost za grickat.
Maribor se ne da kr tak porušit.
Mariborski pregovor »jutro je pametnejše od večera« je pokazalo ,da je ZZ gospod,saj vsi bralci sms-ov ste to opazili naslednji dan.Sam sem mislil,da gre za nekaksno resnejso zgodbo o sms-ih ,sem se le nasmejal kot vecina ob branju,čeprav sem res mislil,da omenjeni anti mariborski sportni cajtng ponuja exluzivo,kdor je dal malo zivljenja skozi gre za klasicen Mariborski dialekt- nic spornega.
Ko pa isti mediji še navaja primer Fajiča pa ne,da je smešno,žalostno,kot primer bom dejal,da nas je bilo 12,13 pred leti na tekmi v KAZANU Rubin-Maribor in,da je po tekmi 15,16 igralcev vrglo drese,eni dobili celo dva, ampak nihče ni zelel in se ni dotaknil Fajičevega ,ki je kot krpa visel na ograji,mislim,da to pove dosti kakor parola na eni od tekem,da gembleri za nas ne igrajo.
Torej vsi »odpisani« so »odpisani« z razlogom ,mediji vaša priljubljenost pri nas se pa vidi na enem od grafitov ob stadionu »jebeš medije«
Vsem tistim,ki so si sami skuhali,da jih vec ni,vsi tisti,ki mislite,da ste pri nas zrušli ugled,spostovanje ZZ-ja,hoteli uničiti ugled NKMB,povem ZLATKO ZAHOVIČ JE KRALJ,izdajalci,kockarji,verski fanatiki,jokalice…za vas pri nas ni prostora,mi smo Maribor.

JUG JE SRCE MARIBORA-MI SMO SRCE JUGA
Roman Križnjak

Deli s prijatelji