RAZHOD

Nepreklicen konec smučarske ljubezni

Objavljeno 17. oktober 2013 14.12 | Posodobljeno 16. oktober 2013 23.22 | Piše: K. C.

Alpska smučarja Svindala in Julio Mancuso, ki sta bila skupaj štiri leta, je ločila razdalja.

Eden izmed najbolj znanih parov belih strmin se je razšel. Aksel Lund Svindal in Julia Mancuso sta po štirih letih zveze sporočila, da je njune ljubezni nepreklicno konec. In to ravno pred začetkom nove sezone. Veljala sta za sanjski smučarski par, ločila pa naj bi ju razdalja. Američanka je na družabnem omrežju Facebook zapisala: »Doživela sem nekaj čudovitih trenutkov s tem fantom! Aksel, hvala, da si tako čudovit fant in vedno dober prijatelj. Kot kaže, nama sonce počasi zahaja, a vem, da je obzorje polno krasnih pustolovščin.«

Razgovoril se je, ker noče ugibanj

Norvežan pa se je o njunem razmerju bolj razpisal, vendar ni izbral tako slikovitih besed. Zapisal je, da se dolgo poznata, zadnja štiri leta pa sta imela odlično razmerje. Nato se je dotaknil vzroka za konec skupne poti. »Ne bi se mogla imeti bolje, toda čas je tudi omejen vir. Med najinima domovoma, kjer sva zelo zaposlena, je velika razdalja. Preživeti skupaj dovolj časa je bil velik izziv in težko je videti, kako bi se to spremenilo v prihodnosti. Torej, potem ko sva skupaj znova preživela čudovito poletje, sva se odločila, da želiva poskusiti vsak svojo pot.« Kot je še dodal, po navadi ne govori veliko o zasebnem življenju, tokrat pa se je odločil drugače, saj noče, da bi ljudje ugibali o njunem razmerju. »Mislim, da je bolje, da povem preprosto resnico o zapletenem položaju.« Prepričan je, da sta težek korak dobro opravila, za kar se je zahvalil Julii.

Kot je razvidno že iz zapisanega, sta smučarja ostala prijatelja. Letošnje, verjetno zadnje, skupno poletje sta preživela na havajskem otoku Maui, kjer je drugi dom 29-letne Američanke, ki sicer prihaja iz Kalifornije. Med romantičnim dopustom sta veljala za srečen par. Mancusova je bila prej v zvezi z reprezentančnim kolegom Stevenom Nymanom, povezovali pa so jo tudi z rojakom Bodejem Millerjem.

Deli s prijatelji