CIVILNA TOŽBA

Nekdanji sponzor Armstronga zahteva vračilo denarja

Objavljeno 08. februar 2013 08.44 | Posodobljeno 08. februar 2013 08.44 | Piše: A. L., STA

Prizadet naj bi bil tudi njihov ugled, zato želijo denar nazaj.

Lance Armstrong je podaril svoj dres.

DALLAS – Podjetje SCA Promotions, ki je neslavnemu ameriškemu kolesarju Lanceu Armstrongu izplačalo več kot 12 milijonov dolarjev v nagradah za zmage na kolesarskih dirkah po Franciji, je na teksaškem državnem sodišču v Dallasu vložilo civilno tožbo, s katero zahteva vračilo denarja.

Čutijo se opeharjene

Armstrong je januarja v pogovoru, ko ga je v svoji oddaji gostila televizijska zvezda Oprah Winfrey, priznal, da si je do zmag na kolesarskih dirkah pomagal z nedovoljenimi poživili. Že pred tem so mu odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji in druge naslove ter mu do smrti prepovedali tekmovanje. SCA Promotions trdi, da je Armstrongu oziroma njegovemu podjetju Tailwind Sports izplačalo nagrade v dobri veri, zdaj pa, ko je priznal, da je zmagoval zaradi poživil, se počutijo opeharjene. Prizadet naj bi bil tudi njihov ugled, zato želijo denar nazaj.

Fikcija

Januarja sta tožbo proti Armstrongu vložila tudi dva prebivalca Kalifornije, in sicer zaradi prevare s knjigo spominov. Knjiga je šla v prodajo kot stvarna literatura, po priznanju uživanja dopinga pa se je izkazalo, da gre v bistvu za leposlovje oziroma fikcijo. Pravosodno ministrstvo ZDA se za zdaj ni določilo za vložitev kazenske ovadbe, vendar pa se Armstrong sooča tudi s tožbo nekdanjega športnega kolega Floyda Landisa, prav tako zaradi prevare.

Deli s prijatelji