LJUBEZEN

Najhitrejša ljubita kriket

Objavljeno 26. avgust 2012 12.20 | Posodobljeno 26. avgust 2012 12.21 | Piše: Marko Uršič

Usain Bolt in Yohan Blake po Evropi nabirata zmage in si polnita bančni račun.

Yohan Blake pravi, da ima kriket raje kot tek po atletski stezi.

Šov se nadaljuje. Najhitrejša Jamajčana in zemljana po olimpijskem zmagoslavju v Londonu sproščeno krožita po stari celini ter na svoj račun knjižita zmage in dolarje. Usain Bolt in Yohan Blake sta na četrtkovem atletskem mitingu v Lozani prehitela tekmece na 200 m (zmagoviti čas Bolta je bil 19,58 sekunde) in 100 m (Blake, 9,69 sekunde), dvakratni olimpijski podprvak in z Boltom član zmagovite štafete v Londonu na 4 x 100 m pa je prišprintal do izenačenega tretjega izida vseh časov. Hitrejši je bil le njegov starejši, 26-letni prijatelj in rojak.

Oba imata še eno športno ljubezen, kriket. Na karibskih otokih je to najbolj priljubljen moštveni šport, Bolt in Blake sta ga v mladosti zelo rada igrala. Sanjala sta o tem, da bi kot hitra metalca zaigrala za izbrano vrsto karibskih otokov West Indies. Zato ni presentljivo, da se je pojavila ideja, da bi atletska superzvezdnika igrala v poklicni avstralski ligi. Od 7. decembra do 19. januarja bo potekalo prvenstvo v različici kriketa dvajset, imenovani Liga Big Bash. Šestkratnega olimpijskega zmagovalca zanima igranje za Melbourne Stars, 22-letnega Blaka pa v svoje vrste želijo zvabiti pri Sydney Sixers. »Je velik športnik, o njem sanja vsak tržnik. Kriket igra na zavidljivi ravni in to je bolje kot kar koli drugega,« je Blaka pohvalil Stuart Clark, izvršni direktor šestic iz Sydneyja.

»Kriket je moja prva športna ljubezen, moja strast. Morate me videti v akciji, sem pravi lučarski stroj pa tudi žogico lahko odbijam ves dan,« se je pohvalil Blake. Bolt je s svoje strani navrgel: »Vprašali so me, ali sem resnično za to in ali bi zares rad igral. Veliko je odvisno od tega, ali bom imel takrat prosti čas.« Clark je dodal, da je Bolt velik zabavljač, a da, kolikor ve, kriketa ne igra tako kakovostno, da bi lahko nastopil v avstralski ligi. »Ta vrsta kriketa je velika zabava, Bolt bi pritegnil ljudi, a z Blakom se bojim tega, da bi se vse skupaj preveč izrodilo,« je opomnil selektor avstralske reprezentance v kriketu John Inverarity.

Deli s prijatelji