V KROGCIH

Najdete Tino? New York Times jo je proglasil za najboljšo

Objavljeno 05. februar 2014 17.32 | Posodobljeno 05. februar 2014 17.36 | Piše: K. K., P. J.

Tina Maze je že v Sočiju.

Vidite Tino?

SOČI – Smučarka Tina Maze ima v Sočiju čudovit dan. Tako je vsaj zapisala na facebooku, kjer je objavila fotografijo v krogcih. Jo najdete?

 

 

Časnik New York Times pa se je včeraj razpisal o najboljši smučarki vseh časov, Tini Maze. Zapisali so, da še nikoli ni bilo nobene smučarke, kot je Tina, ki je v prejšnji sezoni osvojila rekordnih 2414 točk v svetovnem pokalu, ob svojih odličnih uvrstitvah v ciljni areni je delala kolesa in prepevala My Way Is My Decision. Vseeno pa ostaja njena največja želja osvojiti zlato medaljo na olimpijskih igrah, a kot pišejo, se je njeno železo ohladilo v najbolj neprimernem času.

Časnik analizira njen zadnji nastop v Kranjski Gori in povzema Tinine besede, ko je rekla, da je verjetno pač preveč odkrita in da bi morala svoja čustva bolj skrivati. »Težko je, ko je tako vreme in ko že vsi razmišljajo o olimpijskih igrah. Tako je, kot bi bila glava že drugje, telo pa tukaj.«

Ima vse možnosti

Navezali so se tudi na Toneta Vogrinca, ki je dejal, da ima Tina Maze trenutno v sebi preveč moči, da bi jo lahko nadzorovala. Kot poročajo, ima Tina najboljše možnosti, da osvoji medaljo v hitrih disciplinah, konkurenčna pa je lahko tudi v slalomu in veleslalomu.

Kar je dobro, je to, da Tina tekmuje v vseh petih disciplinah, in to bi lahko z njenih ramen odvzelo nekaj bremena. Kljub temu da bodo v Sočiju nastopili tudi odlični skakalci in so se na igre uvrstili tudi hokejisti, pa glavni fokus ostaja na Tini. Jasno je tudi, da bo kakršna koli druga uvrstitev, ki ne bo zlato, za Tino veliko razočaranje.

»Smučati mora s pravimi čustvi, iti mora skozi tekmo namesto proti tekmi,« je dejal njen novi trener Mauro Pini. »Če bo naredila to, ji lahko uspe kar koli.«

Deli s prijatelji