PRETIRANO

Na finale svetovnega nogometnega prvenstva za 753 evrov

Objavljeno 09. avgust 2013 17.23 | Posodobljeno 09. avgust 2013 17.23 | Piše: STA, S. J.

Brazilski minister za šport je kritiziral visoke cene vstopnic za tekme brazilskega nogometnega prvenstva.

Hrup trobelj na štadionu je moteč tako za gledalce kot nogometaše.

BRASILIA – Aldo Rebelo, brazilski minister za šport, je v četrtek kritiziral visoke cene vstopnic za tekme brazilskega nogometnega prvenstva, ki potekajo na prenovljenih stadionih za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Braziliji.

»Cene so pretirane. Na tekmi med Santosom in Flamengom je najcenejša vstopnica stala 65 evrov, kar je nedopustno,« je bil kritičen minister. Dodal je še, da bo treba na tem področju nekaj spremeniti, ker ne želi, da nogomet izgubi priljubljenost in veljavo v brazilski družbi.

Cene v nebo po obnovi Maracane

Cene vstopnic so poskočile tudi leta 2005 po prenovi legendarnega stadiona Maracana v Riu de Janeiru. Najcenejša vstopnica za ogled tekme na kultnem stadionu je pred prenovo stala od 1 do 30 realov, po modernizaciji objekta pa cena vstopnice znaša 80 realov (28,5 evra).

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je julija objavila cenik za tekme svetovnega prvenstva. Za ogled tekme v skupinskem delu je treba odšteti najmanj 68,5 evra, najdražja vstopnica za finalno tekmo pa je vredna 753 evrov. Domači ljubitelji nogometa bodo vstopnice za tekme lahko kupili po ugodnejših cenah.

Deli s prijatelji