OČE O GIGGSU

»Moj sin je podgana in mamin sinek«

Objavljeno 01. maj 2014 17.24 | Posodobljeno 01. maj 2014 17.24 | Piše: D. P.

Danny Wilson nima dobrega mnenja o svojem potomcu.

Ryan Giggs je novi trener Uniteda, z očetom pa nima ravno idiličnih odnosov.

MANCHESTER – »Spoštovan je le zaradi nogometnih vrlin. Sicer pa je strahopetec in mamin sinek. Poznam ga, ker je moj sin,« se je 58-letni Danny Wilson spravil na svojega sina Ryana Giggsa, ki je postal novi trener moštva Manchester United. Oče in sin nimata idiličnega odnosa. Danny je bil vrhunski igralec ragbija, družino pa je zapustil, ko je bilo Ryanu 14 let. 20 let se oče sinovoma ni javil, Ryan pa je prevzel priimek lastne matere.

Zanosila in splavila

Oče pravi, da mora biti trener zaupanja vreden človek. Ryan po njegovem mnenju ni takšen. »Ne vem, kako bi mu lahko verjeli po vsem tem, kar je naredil bratu. Človek se sodi po svojih dejanjih,« je dejal oče. 

Naj spomnimo: leta 2011 je postalo javno, da je Ryan skočil med rjuhe tudi z Natasho, ženo svojega mlajšega brata Rhodrija. Natasha je zanosila, potem pa splavila, Ryan je svoj zakon rešil, Rhodri pa svojega ne. Oče pravi, da je še danes ves potrt.

Znašel se bo

»Ryan bi se mu moral le opravičiti. Potem bi lahko vnovič skušali povezati družino, tega pa ni storil,« mu očita oče, ob tem pa navrže, da ga lani niti enkrat ni poklical ali obiskal, ko se je boril z rakom na prostati. »Od heroja je postal nula, ampak ta podgana se bo spet nekako znašla.«

United zaseda skromno 7. mesto v domači ligi. Če bi ostalo tako, bi lahko v prihodnji sezoni celo ostal brez nastopa v Evropi.

Deli s prijatelji