WIBLEDON

Mlado tenisačico poskusili zastrupiti?

Objavljeno 16. avgust 2016 13.36 | Posodobljeno 16. avgust 2016 13.36 | Piše: E. B.

Britanka je bila favoritinja wimbledonskega turnirja.

Simbolična fotografija.

LONDON – Nedavno se je končal teniški spektakel Wimbledon, toda vsaj pri eni igralki je pustil izjemno grenak priokus. Britanka Gabriella Taylor se je od mladinskega turnirja poslovila med četrtfinalom zaradi domnevne zastrupitve s hrano, pojavile pa so se navedbe, da je nadarjeni britanski tenisačici nekdo podtaknil strup in jo ustavil na poti do slave.

Pri 18-letnici, ki zdaj že uspešno okreva, so pozneje postavili diagnozo leptspiroze oziroma mišje mrzlice: štiri dni je ležala na oddelku za intenzivno nego, po ocenah zdravnikov je bila zelo blizu smrti, je slišala zgrožena mati Milena, prepričana, da je nekdo skoval nevarno zaroto proti njeni hčerki. Gabriella, ki so ji napovedovali velik uspeh na teniškem turnirju, naj bi se med turnirjem prehranjevala doma, v zdravem in varnem okolju, možnosti za zastrupitev tam ni, je prepričana mati. Je pa zelo verjetno, da ji je kdo na prizorišču zastrupil pijačo, ki je bila na dosegu vseh udeležencev – ali se je Taylorjeve hotel znebiti trener katere od tekmic, zdaj preiskuje tudi Scotland Yard.

Aretirali niso še nikogar, so še zaupali, preiskujejo pa tudi osebje, ki je streglo v wimbledonskih šotorih za tekmovalce, čeprav se ni zastrupil nihče drug in Gabriella menda ni uporabljala svoje vstopnice za ta del prizorišča. Bakterija leptospira je na Otoku izjemno redka, zato je možnost načrtne zastrupitve še toliko večja, ocenjuje policija. 

Deli s prijatelji