MISS ŠPORTA SLOVENIJE

Miss športa je Tjaša Bahovec

Objavljeno 09. maj 2016 23.25 | Posodobljeno 09. maj 2016 23.27 | Piše: S. N.

V Cankarjevem domu je dvanajst lepotic iz športnih aren tekmovalo za laskavi naziv miss športa Slovenije 2016. Zmagovalka prihaja iz biatlonskih vrst.

Moto Tjaše Bahovec je: Ne obupaj! Tudi če se ti vrata zaprejo, se ti odprejo druga. Foto: Aleš Romaniuk

LJUBLJANA – »Fenomenalno, občutki so nori, to je nova avantura in nekaj novega. Zmago bom poskušala izkoristiti za svoje dobro in za dobro slovenskega športa. Prireditev je bila čudovita, z voditeljico prireditve Miss športa Slovenije Anabelle Logar je bilo odlično delati na vajah ta dva meseca, odlični so bili frizerji, maskerke, same pohvale,« je po finalnem izboru za miss športa Slovenije 2016 dejala 19-letna zmagovalka Tjaša Bahovec iz Domžal, ki se ukvarja z biatlonom. Njen največji uspeh doslej je tretje mesto na državnem prvenstvu. Na športno-lepotnem prestolu je nasledila atletinjo Kajo Bajdo, ki je bila miss športa lani. Na prireditvi v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je prva spremljevalka postala tenisačica Sara Mitraković iz Ljubljane, druga atletinja Brina Mljač iz Ljubljane, za miss fotogeničnosti je bila izbrana kolesarka Ula Hvala iz Trbovelj.

V komisiji, ki je ocenjevala kandidatke za miss športa Slovenije 2016, so bili slovenski rekorder v skoku v višino in varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in lanska miss Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ. Komisija je prispevala petdeset odstotkov ocene, drugo polovico pa so dodali ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Vse finalistke so imele z njimi individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost.

»Vesela sem, da sem lahko dva meseca sodelovala z dvanajsterico športnic, ki so se izkazale kot izjemne osebe. Upam, da bodo ostale prijateljice tudi po prireditvi. Sem kar srečna, da nisem bila v žiriji, ki je imela zelo težko delo. Da pa je prireditev uspela, se zahvaljujem vsem sponzorjem, ki so nam pomagali,« je bila zadovoljna vodja projekta Anabelle Logar. Štirinajsta prireditev Miss športa Slovenije je letos potekala prvič v samostojni organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prvič v Cankarjevem domu. Doslej je prireditev vodil idejni ustanovitelj Srečko Čož, ki je na začetku dobil pokal, podoben, kot so ga dobile tudi nagrajene finalistke.

Deli s prijatelji