ŠAMPION

Mišica posluša Pitbulla

Objavljeno 05. marec 2013 09.40 | Posodobljeno 05. marec 2013 09.40 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Peter Prevc

Peter Prevc v domovini podoživljal žlahtne trenutke s svetovnega nordijskega prvenstva.

Srebrni in bronasti Peter Prevc na sprejemu v domači Dolenji vasi.

PREDAZZO – Peter Prevc je ime in priimek, zaradi katerega ima Slovenija žlahtne spomine s svetovnega nordijskega prvenstva. Priskočil si je srebro in bron, včeraj pa je na dolgo in široko razlagal vtise iz Predazza in podoživljal odličja. V letošnji sezoni svetovnega pokala so štirje slovenski mušketirji smučarskih skokov prišli na stopničke, na SP pa je prvič v karieri nanje doskočil še Prevc. Na najpomembnejših tekmah sezone. »Stopničk nisem pričakoval, sem jih le čakal. Kdaj bodo prišle, kdaj se bo vse poklopilo. Je pa res, da se dobro vzdušje v ekipi dviguje, s tem lahko z veseljem hodiš okoli po tekmah,« je razgrnil prve vtise. So bili tekmeci po prvem odličju na srednji skakalnici kaj presenečeni nad njegovim žlahtnim dosežkom? »V bistvu niso bili presenečeni. Vse je tako delovalo, kot da bi me čakali, kdaj bom prišel na stopničke. Vsi so mi to zelo privoščili,« pravi dvajsetletni študent fakultete za organizacijske vede v Kranju.

Kako pa se Pero zbere za tekmovanja, morebiti posluša glasbo? »Nič posebnega, kakor pride spontano, tako je. To je velikokrat glasba, a ni nobenih pravil, da bi rekel, zdaj moram zavrteti tega in tega izvajalca ali to in to skladbo. Predvsem me zanima elektronska glasba, David Guetta, Pitbull, Pink ima dosti življenjske zgodbe. Glasba ni hobi, zdaj pozimi tako ali tako ni časa za kaj drugega. Računalnik je tisti, ki mi vzame največ časa, ampak to ni hobi, to je le preživljanje prostega časa. S športom se ravno ne moreš ukvarjati med zimo, ker se lahko poškoduješ. Drugače poleti pa kar nanese. Dirkanje z avtomobili, kdaj se odpeljem po dirkališčih, odbojka, košarka in podobno,« pojasni Pero Mišica, ki je vzdevek dobil, ko je po enem dobljenem skakalnem dvoboju letošnje novoletne turneje pokazal mišice.

Težka sezona

Na svetovnem prvenstvu zaradi nenehnih tekem ni bilo časa za proslavo odličij. »Ni bilo nobene velike proslave, ker za to ni časa. Sezona je težka in da bi zdaj proslavljali, tega ni bilo. Ampak bilo je priložnostno, takole, odprl se je kakšen šampanjec, to pa je bilo tudi vse,« doda. A pri vrnitvi v domovino so mu velik sprejem pripravili v domači Dolenji vasi pri Železnikih. »Bilo je veliko ljudi, bil sem kar malce presenečen nad to množico. Ampak bilo je tudi lepo in prijetno,« konča mladenič, čigar mlajši brat Cene tudi skače na smučeh. Predazzo pa si bo PP zapomnil tudi po tem, da bi ga lahko diskvalificirali zaradi prehitro odpetega dresa po drugem odličju, a si je po opominu le lahko oddahnil. Kajti drugače, kot pravi, se ne bi upal pokazati iz kontrolne sobe strogih nadzornikov tekmovanja.

Spodbuda za naprej

»Vsak trener je vesel, da ima ob sebi takšno ekipo, ki doskoči na stopničke. Peter je bil letos četrti, ki je to dosegel. Sem tudi vesel, da mu je to uspelo prav na tekmah svetovnega prvenstva, za katero vemo, da sledi vsaki dve leti. Upam, da ga bo to še bolj spodbudilo za naprej,« o odličjih Prevca pravi glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus.

 

Deli s prijatelji