IZLIV

Miran Ališič javno obračunal z RTV Slovenija. Odhaja?

Objavljeno 13. marec 2015 20.12 | Posodobljeno 13. marec 2015 20.12 | Piše: A. L.

»RTV že dolgo vodijo nekompetentni in nesposobni ljudje.«

Pred dnevi je RTV Slovenija napovedala, da se formula 1 vrača na njen program. A očitno brez Mirana Ališiča, če sklepamo na podlagi zapisa, ki ga je objavil na svoji spletni strani. »RTV SLO že dolgo vodijo nekompetentni in nesposobni ljudje, ki se jim o moderni medijski podobi uspešnega javnega medija še sanja ne, moje nepričakovano in nenadno slovo od mikrofona in kamer na RTV SLO pa je logična posledica popolne odsotnosti občutka za gledalce, poslušalce pa tudi sodelavce in program, ki ga ima rada velika skupina gledalcev in poslušalcev,« je potožil. Prepričan je, da trenutno RTV Slovenija (označil jo je za javno televizijo, ki jo prisilno plačujejo gledalci) ne počne drugega, kot zapravlja nekdanji imidž formule 1 na slovenskih TV-zaslonih.

»Generalni direktor RTV SLO Marko Filli se je od prvega dne svojega mandata zavzemal za to, da bi RTV SLO pravice za formulo 1 izgubila, se jim odpovedala, jih prepustila kakšni komercialni TV-postaji. Mile Jovanović nikdar ni želel formule 1 v svojem programu, saj boljšo gledanost in večjo popularnost dosega s konjeništvom, gimnastiko, plavanjem in ostalimi vrhunskimi medijsko športnimi spektakli, kjer se s sekundami in samim seboj borijo slovenski športniki, zakaj bi se torej gnal za formulo 1.«

Miran Ališič

»Zelo žal mi je, da slovenskemu občinstvu ne morem več od blizu prikazovati vsega, kar se v tem kompleksnem in zanimivem športu dogaja, oropani so ekskluzivnih zgodb, intervjujev, ozadij ... Formula 1 je vrhunski motošport z vrhunsko tehnologijo, vrhunskimi inženirji in najboljšimi dirkači. Je eliten dogodek, ki se seli na 20 manj ali bolj elitnih dirkališč in v mnogo pomembnih mest po vsem svetu. Slovenija tudi z odnosom do tega zelo dobro kaže na svoj položaj na tem svetu. Od odličnosti, s katero bi se selili med boljše in bolj razvite, napredne in odločne je Slovenija žal v vsakem pogledu oddaljena svetlobna leta, zato naj vas tudi spremenjene okoliščine pri medijskem poročanju o formuli 1, vsaj letos še na RTV SLO, ne čudijo preveč,« je zapisal.

Deli s prijatelji