SMRTNO NEVARNO

Michael Schumacher resno poškodovan v smučarski nesreči

Objavljeno 29. december 2013 15.02 | Posodobljeno 29. december 2013 23.33 | Piše: A. L., Ma. F.

Šlo naj bi za poškodbe glave.

Michael Schumacher, Mercedes (Nemčija)

GRENOBLE – Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher (44) se je danes resno poškodoval v smučarski nesreči v francoskih Alpah (smučarski center Meribel) – šlo naj bi za poškodbe glave. Takšne so bile prve informacije, ki so preplavile medije.

V komo po prihodu v bolnišnico

Michaela so po nesreči odpeljali v bolnišnico v Grenoble. Njegove poškodbe so resne, nekdanji dirkač pa se na intenzivni negi bori za življenje, piše Daily Mail. Po poročanju francoskega portala Dauphine Libere je Michael utrpel tudi možgansko krvavitev, po prihodu v bolnišnico pa je padel v komo.

V smrtni nevarnosti

V zdravniškem poročilu ob 19.20 je zapisano, da se je njegovo stanje poslabšalo in da je nekdanji dirkač v smrtni nevarnosti. V bolnišnico so že prispeli kirurgi, specializirani za možganske poškodbe.

Iz smučarskega centra Meribel so pojasnili, da je ob 11.07 Michael padel in z glavo zadel ob skalo. Čelada mu je sprva rešila življenje, upajmo pa, da mu ga bodo zdaj možganski kirurgi. Sicer so nekdanjega avtomobilističnega asa s helikopterjem nemudoma prepeljali v bolnišnico: »Bil je v šoku, nekoliko pretresen, vendar pri zavesti,« je dejal tedaj direktor smučarskega centra Christophe Gernignon-Lecomte

Smučal na neurejenem delu

Kot je za Sky News povedal prodajni direktor smučišča Oliver Desaulty, je Michael v času nesreče smučal zunaj urejenega dela smučišča.


 

Deli s prijatelji