PODVIG

Marko Grilc si je privoščil trojček

Objavljeno 22. marec 2013 14.57 | Posodobljeno 22. marec 2013 14.57 | Piše: STA, T. L.

V enem dnevu se je preizkusil na morju na srfu, na snegu bordu in na koleščkih na skejtu.

Marko Grilc v akciji.

LJUBLJANA – Legenda prostega sloga v deskanju Marko Grilc je uspešno opravil še eno nalogo. Ljubljančan se je v enem dnevu preizkusil tako na morju na srfu, na snegu na bordu in na koleščkih na skejtu. »Tri različne deske, tri različne lokacije, en sam človek in en dan,« je podvig, ki je uspel Grilcu.

Izpolnil si je dolgoletno željo

Grilc, bolj znan z vzdevkom Grilo, je tako končno izpolnil še eno izmed svojih dolgoletnih želja – v enem samem dnevu je najprej srfal v Medulinu, nato bordal na Voglu in za konec še skejtal v ljubljanskem Urban Roofu. Da se mu je želja lahko izpolnila, so bili potrebne idealne vremenske razmere, in minuli torek je bil takšen dan. Drzno zamisel je izvedel s podporo snemalne in fotografske ekipe Red Bull Slovenija, ki je njegov podvig ovekovečila z videozapisom in fotografijami.

Z morja na sneg in še v urbani center

Grilc se je s prijatelji najprej odpravil v istrskem Medulin, kjer je že zjutraj zajahal val v lepem sončnem vremenu, nato se je odpravil na Gorenjsko v smučarski center nad Bohinjskim jezerom, kjer ga je pričakala zima v vsej svoji lepoti ter 60 cm novega snega, pršiča, idealnega za vratolomne vožnje z desko. Po Voglu je sledila še zadnja postaja – Urban Roof v Ljubljani –, kjer je Grilc vzel pod noge novo desko in se podal še na rampe pod okriljem ljubljanskega deskarskega parka (skatepark).

 

Deli s prijatelji