PO UGRIZU

Maradona v bran kanibalu Suarezu: Kdo pa mislite, da ste?

Objavljeno 27. junij 2014 15.02 | Posodobljeno 27. junij 2014 15.03 | Piše: STA, T. L.

Argentinec, ki je bil leta 1994 izključen s svetovnega prvenstva, ko so mu na mundialu v ZDA dokazali zlorabo dopinga, kazen Fife označuje za mafijski posel.

Suarez na oglasnem plakatu.

BRASILIA – Potem ko je Mednarodna nogometna zveza urugvajskega zvezdnika Lusia Suareza, ki je na tekmi ugriznil Italijana Giorgia Chiellinija, izključila s prvenstva in mu prepovedala igranje za naslednje štiri mesece, so se nekateri posamezniki ostro odzvali na kazen. Med njimi je tudi Argentinec Maradona, ki je kazen označil za »mafijske posle«.

Čeprav so tuji mediji strogo kazen – Suarez ne bo mogel v angleški ligi, kjer služi kruh, nastopati vse do konca oktobra, liga pa se začne že avgusta – označili kot ustrezno, pa se vsi z ukrepom Fife niso strinjali. Med njimi je tudi nekdanji nogometni zvezdnik Maradona, ki je krovno nogometno zvezo javno pozval: »Zakaj ga preprosto ne vržete v Guantanamo?« In še »Kdo pa mislite, da ste?« 

Po njegovem mnenju je kazen prehuda. »Zakaj? Kaj je storil? Je koga ubil?« je dejal Maradona. Dodal pa: »To je nepravična kazen, to so mafijski posli.« Argentinec je bil leta 1994 izključen s svetovnega prvenstva, ko so mu na mundialu v ZDA dokazali zlorabo dopinga.

Deli s prijatelji