INCIDENT

Maradona Hrvatu: »Puta madre!« Pa so zapele pesti

Objavljeno 10. september 2014 15.53 | Posodobljeno 10. september 2014 15.54 | Piše: A. L.

Priče so razkrile, kaj se je zgodilo.

Boljši nogometaš kot trener

Da je bil nekoč najboljši nogometaš na svetu Diego Maradona udeležen v incidentu v Dubrovniku, v katerem je posredovala tudi policija, smo poročali že včeraj. Zdaj so se oglasile še priče, ki so pojasnile izbruh Argentinca.

Alkohol

Po pripovedovanju je Maradona s svojimi varnostniki in prijatelji užival v enem od tamkajšnjih klubov. Brez težav se je fotografiral z oboževalci. Po odhodu iz kluba okoli 4. ure pa se je zaiskrilo. Domnevno, ker so se z njim želeli fotografirati navijači, alkoholizirani Maradona pa jih je zavrnil. Takrat je tudi prišlo do prerivanja.

Udaril ga je v glavo?

Eden od mlajših očividcev opisuje, da sta mimo Argentinca prišla dva Hrvata, stara kakšnih 23, 24 let in ga fotografirala. Maradona naj bi bil zavpil: »Puta madre!«, kar bi se lahko prevedlo kot 'mati k****'. Eden od Hrvatov mu je menda pozdrav vrnil, Maradona pa ga je polil s pijačo. Priča pravi, da ga je nekdanji nogmetaš tudi udaril v glavo, varnostnik pa je baje Maradoni vzel kozarec in ga zalučal proti mladeniču, a ga je na srečo zgrešil.

Eden od Hrvatov je Diegu dejal: »Que passa, Diego?«, kar je slišati tudi na posnetku (Kaj se dogaja, Diego?). V tistem trenutku je prišlo do prerivanja, na prizorišču pa so se hitro prikazali policisti in preprečili večji ravs, poroča Jutarnji list.

Deli s prijatelji