SPORNO

Lovše toži Kocijančiča, na sodišče tudi Valant

Objavljeno 17. april 2015 09.18 | Posodobljeno 17. april 2015 09.18 | Piše: D. P.

Ker naj bi pri uvozu neresnic v Slovenijo pomagal prav Kocijančič, sta se zdaj petelina znašla na zatožni klopi.

Janez Kocijančič.

LJUBLJANA – Kar trije nekdanji predsedniki Smučarske zveze Slovenije so morali v torek na okrožno ljubljansko sodišče. Stane Valant je bil tam v družb odvetnika Stojana Zdolška, Tomaž Lovše pa je tožil Janeza Kocijančiča zavoljo obrekovanja in blatenja dobrega imena.

Grozil je

Njun spor ima dolgo brado, sega v leto 2012, ko je Planica kandidirala za organizacijo svetovnega prvenstva nordijskih panog, a kandidatura ni bila uspešna. Lovše, tako so vedeli takrat povedati viri iz Koreje, pa naj bi se vedel skrajno neprimerno. Glasno naj bi se prepiral s predsednikom Fisa Gianom Francom Kasperjem in še nekaterimi funkcionarji. Menda naj bi določenim delegatom celo grozil s pištolo, so vedeli povedati tretji. »Na kongresu Fisa nisem nikomur grozil ali se kako drugače neprimerno vedel,« je zanikal vse očitke. Ker naj bi pri uvozu neresnic v Slovenijo pomagal prav Kocijančič, sta se zdaj petelina znašla na zatožni klopi.

Očitki na vse strani

»Ničesar ne bom priznal. Nimam razlogov za to,« je še pred včerajšnjo obravnavo dejal Kocijančič. Nekaj minut pred začetkom predobravnavnega naroka sta se obe sprti strani umaknili na samo, na drugo stran hodnika. Kot nam je uspelo izvedeti, je bil Lovše pripravljen na poravnavo. A le pod pogojem, da bi Kocijančič mislil iskreno. Lovše je tudi dejal, da sta nekaj časa zgledno sodelovala, njune poti pa so se dokončno razšle po kongresu v Južni Koreji. Za nameček je ta kongres stal Smučarsko zvezo Slovenije 200.000 evrov. »Imam osebne razloge za tožbo,« je še dodal Lovše, potem pa sta oba s svojim zastopnikoma vstopila v sodno dvorano. Lovšetova odvetnica je sodnico obvestila, da sta stranki začeli pogovore, da pa ji ni uspelo pregledati sodnega spisa, ker šele od 10. aprila zastopa nekdanjega lastnika Dinersa.

Ne ve, kaj hoče

Odločeno je bilo, da se bo razprava nadaljevala 21. maja »Ne vem,« je po koncu ultra hitre obravnave odvrnil Kocijančič, ki ne ve točno, česa ga bremeni Lovšetova tožba, niti tega, za koliko ga toži. Nič bolj zgovoren pa ni bil tožeči Lovše. »Počakajte še malo, bom kmalu povedal kaj več.«

Deli s prijatelji