DOBRODELNI TURNIR

Kopitar z drugačno palico udrihal za dobre namene

Objavljeno 29. junij 2015 22.21 | Posodobljeno 29. junij 2015 22.21 | Piše: Rok Tamše

Na petem dobrodelnem turnirju Anžeta Kopitarja v golfu so zbrali malo manj kot 40.000 evrov. Hokejski as se je že začel pripravljati na prihodnjo sezono v ligi NHL, ko pričakuje podaljšanje pogodbe z Los Angeles Kings.

Anže Kopitar in Joc Pečečnik, levo, sta izpeljala še en uspešen dobrodelni turnir. Foto: Mirko Kunšič

Letošnja sezona v ligi NHL za najboljšega slovenskega hokejista vseh časov Anžeta Kopitarja ni bila posebno uspešna, saj se njegovo moštvo Los Angeles Kings ni uvrstilo v končnico tekmovanja. Toda 27-letni Hrušičan si bo leto 2015 zapomnil po rojstvu hčerke, v soboto pa je s prijatelji in partnerji že petič organiziral uspešen dobrodelni turnir v golfu skupaj z znanim poslovnežem Jocem Pečečnikom. Dvainosemdeset udeležencev turnirja je zmotil dež, a so po enournem odmoru le odigrali svoje, nato pa je sledilo prijetno druženje ob zbiranju denarja za dobrodelne namene. »Hvala vsem, da so se udeležili tega turnirja. Naredili smo lep dogodek, najbolj pomembno pa je, da smo se imeli dobro in da lahko pomagamo tistim, ki to potrebujejo. Hvala tudi sodelavcem, ki so se dva meseca trudili za dobro izvedbo,« je bil hvaležen dvakratni osvajalec Stanleyjevega pokala.

V domačem kraju se je že začel pripravljati na novo sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu, v Los Angeles pa bo odpotoval na začetku septembra. Prihodnje leto se mu izteče pogodba s kralji, a se s tem ne obremenjuje preveč. »Morajo se še postaviti neke domine, potem pridem na vrsto jaz. Sicer pa imam časa celo sezono. Če bi se uredilo na začetku, bi bilo idealno, ker je potem veliko lažje,« je dejal Kopi, ki je takole pokomentiral sobotno novico o prihodu napadalca Boston Bruinsov Milana Lucica v njegov klub: »Poznam ga samo kot hokejista, osebno ne, a je zelo dobra okrepitev za naš klub.«

V tej sezoni sta njegova soigralca Slava Vojnov (nasilje v družini) in Jaret Stoll (posedovanje kokaina) polnila tudi stolpce črne kronike. »Letos je bilo sicer veliko dogajanja, morda tudi kaj iz, v narekovajih, nezdravih razlogov. Se zgodi, moramo gledati naprej in poskušati spet osvojiti pokal,« raje pri hokeju ostaja Kopitar. Letos si bo privošči šest dni jadranja. »Lani je bilo pet dni, letos bo šest, morda bo naslednje leto ves teden,« se je namuznil in potrdil, da bo kot doslej stiskal pesti za nogometaše Maribora v bližnjih kvalifikacijah za ligo prvakov. Ob zadnji tekmi vijoličnih v minuli sezoni smo ga videli na tribunah Ljudskega vrta. »V Mariboru imam veliko kolegov in so me povabili. Bila je zadnja tekma v DP, na roko mi šlo tudi, da so se mi podpisali na dres, ki smo ga licitirali na našem turnirju,« je razkril in dodal, da je bil tudi na tekmi slovenske reprezentance z Anglijo: »V Stožicah sem bil prvič pa tudi reprezentance v živo še nisem gledal. Vzdušje je bilo fantastično, le škoda, kako se je izteklo.«

Po klepetu z novinarji se je vrnil med udeležence turnirja, med katerimi so bili tudi Jure Košir, Dejan Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, Michael Raffl, Andreas Kristler, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in Peter Prevc, ki je premierno poprijel za palico za golf. V bruto seštevku so zmagali Miha Studen, Dejan Košir, Gregor Stojanovič in Gašper Markič in osvojili prehodni pokal Anžeta Kopitarja.

V dobrodelne namene 39.275 evrov

Na licitaciji dresov in druge opreme znanih slovenskih športnikov so zbrali 23.500 evrov, skupaj z donacijami sponzorjev pa bo v dobrodelne namene šlo 39.275 evrov. Skupno 5500 evrov sta prejeli članici slovenske reprezentance v sedeči odbojki Lena Gaberšček in Jana Ferjan, ki sredstva potrebujeta za pasivno protezo, prilagojeno za igranje odbojke, več kot 20.000 evrov je prejela ustanova Rdeča žoga, ki bo znova pomagala socialno ogroženim družinam in otroke odpeljala na zaslužene počitnice, 2000 evrov so prejeli oskrbniki doma Matevža Langusa v Radovljici, 6000 evrov pa Kovkarjeva kajža, ki leži v Zgornji Luši v Selški dolini in velja za najstarejšo leseno hišo v Sloveniji.

Deli s prijatelji