NHL

Kopitar v boju za lovoriko, Hrušičani pa odpovedujejo

Objavljeno 09. junij 2012 12.46 | Posodobljeno 09. junij 2012 12.46 | Piše: M. U.

V finalu lige NHL bo ponoči peta tekma med Los Angelesom in New Jerseyjem.

Anže Kopitar (desno) gre dokončat posel na vzhodno obalo.

V Los Angelesu so že pripravili (stanleypokalovski) raženj, a (novodžersijski) zajec je bil še v gozdu. Kralji v finalnih tekmah NHL s hokejisti z vzhodne obale ZDA niso pometli s 4 : 0. Vragi so pokvarili zabavo v angelskem mestu in finale spet preselili k sebi v Newark. Peta tekma sklepa sezone bo danes ponoči ob 2. uri, glede na zmagoviti niz Anžeta Kopitarja in soigralcev na gostovanjih v letošnji končnici (10 : 0) pa lahko varovanci Darryla Sutterja s precej optimizma zrejo v bližajoči se dvoboj. Za naslov potrebujejo le še eno zmago. A Vragi so se še posebno v zadnjem ogledu izkazali kot trda kost. »Na žalost finala nismo uspešno končali na lastnem ledu, a na gostovanjih se počutimo domače. Peta tekma bo zelo zanimiva, šlo bo za vsako ped ledene ploskve,« pravi slovenski zvezdnik pred novim izpitom.

Nerealna pričakovanja javnosti

Trener Sutter se po drugi strani čudi, ker je del javnosti in novinarjev pričakoval, da bodo zmagovali kar v nizu. Razočaranje v domači dvorani Staples Center je bilo namreč po četrtkovem porazu kar precejšnje. Legenda v vratih Vragov Martin Brodeur pa si je po drugi strani oddahnil, da so njegovi napadalci naposled pokazali večjo učinkovitost proti kalifornijskemu moštvu. »Doma smo napadalno še močnejši,« je razložil.

Nič več Kopitarjevih tekem

Na Hrušici, od koder je doma Kopitar, pa je kulturno-športno društvo odpovedalo nadaljnje oglede tekem finala NHL. Razlog je v premajhnem prireditvenem prostoru in s tem povezano varnostjo. Med prenosom četrte tekme iz Los Angelesa se je zbralo približno tisoč petsto ljudi. Če ne drugega, pa ima vsak član zmagovitega moštva pravico, da to lovoriko pripelje in predstavi v domačem kraju. Tako se na Gorenjskem, če ne bo čudežnega preobrata v finalu NHL, že obeta velika proslava s Stanleyjevim pokalom v Anžetovih rokah.

Risi prislužili elito in plačo

Slovenski hokejski reprezentanti so lahko zadovoljni. Svetovno prvenstvo hokejistov divizije I, ki je bilo aprila v Stožicah, Risi pa so si priigrali napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja, naj bi organizatorjem prineslo 400.000 evrov plusa. Vsak član domače izbrane vrste je bil za preboj v elitno skupino nagrajen z vsoto 2000 evrov neto.

Deli s prijatelji