VOLITVE

Kocijančič ostaja član predsedstva Fis

Objavljeno 11. junij 2016 12.18 | Posodobljeno 11. junij 2016 12.18 | Piše: STA, A. L.

Več kot 900 delegatov ob predstavnikih partnerjev, medijev in smučarske industrije je v tem tednu v Cancunu sodelovalo na več kot sto načrtovanih srečanjih.

Janez Kocjančič.

CANCUN – Janez Kocijančič tudi po petkovih volitvah na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Cancunu ostaja član predsedstva Fis. Predsedstvo skorajda nima sprememb, saj je edini novinec med odločilnimi možmi svetovnega smučanja Korejec Sjin Dong-Bin.

V naslednjem obdobju je nova članica tudi Švedinja Jessica Lindell-Vikarby, ki je del predsedstva kot trenutna predstavnica športnikov.

Po četrtkovem izboru prirediteljev svetovnih prvenstev, kjer je Planica ostala brez nordijskega svetovnega prvenstva 2021, že vnaprej pa je bilo jasno, da bo po ključu menjave dobila svetovno prvenstvo v poletih, saj obstaja dogovor, da je prvenstvo vsakič na drugi letalnici, so v petek sprejeli še nekatere nove člane. Polnopravna člana Fis sta po novem Mehika in Hongkong, pridružene članice pa Afganistan, Kosovo, Tonga, Uganda, Nigerija in Ekvador.

Več kot 900 delegatov, pa tudi predstavniki partnerjev, medijev in smučarske industrije, je v tem tednu v Cancunu sodelovalo na več kot 100 načrtovanih srečanjih.

Deli s prijatelji