KAZEN

Ker je pokazal spodnjice, bo plačal 100 tisočakov

Objavljeno 18. junij 2012 19.08 | Posodobljeno 18. junij 2012 19.08 | Piše: Mo. S., STA

Menda ni šlo za reklamo, temveč le za spodnjice, ki nogometašu prinašajo srečo.

Nicklas Bendtner je takole proslavil svoj zadetek.

VARŠAVA – Danski nogometaš Nicklas Bendtner bo drago plačal pretirano razgaljanje na tekmi evropskega prvenstva proti Portugalski. Krovno evropsko nogometno zvezo (Uefa) je sicer bolj kot to, da je pokazal rob spodnjih hlač, zmotilo to, da je bil na njej napis stavniške hiše. Epilog: Bendtner bo revnejši za 100.000 evrov in brez nastopa na eni tekmi.

»Prepoved velja v okviru svetovnega prvenstva 2014 in kvalifikacij zanj, za katero koli tekmo, na kateri bi igralec lahko nastopil,« je sporočila disciplinska komisija Uefe.

Sporni reklamni napis

Strogi možje v Nyonu niso imeli veliko razumevanja za potezo športnika, ki je, potem ko je zatresel portugalsko mrežo, za malenkost slekel hlače, ravno dovolj, da so številne kamere in fotoaparati zabeležili napis na zgornjem robu spodnjic – Paddy Power, ki je irska stavnica. Kaznovali so ga na podlagi kršitve pravilnika o obnašanju igralcev, ki v enem od členov opredeljuje, da igralci pod nogometno opremo ne smejo nositi majic ali hlač z reklamnimi napisi.

Stavna hiša, ki se je po zaslugi danskega nogometaša znašla v središču pozornosti, je sporočila, da ni šlo za reklamo, ampak so prav te spodnjice preprosto tiste, ki nogometašu prinašajo srečo ... in odnašajo evre, bi lahko dodali.

Deli s prijatelji