POZABLJENO

Katanec in Zahovič zakopala bojno sekiro

Objavljeno 11. junij 2012 20.44 | Posodobljeno 11. junij 2012 20.45 | Piše: Marko Pigac

Premiera dokumentarca o nogometni legendi.

Zlatko Zahovič

V petek je bila v mariborskem Koloseju premiera nogometnega dokumentarca žive legende Zlatka Zahoviča z naslovom Pregnani mojster avtorjev Jurija Hudolina in Jake Lucuja. Pričakovalo se je več akterjev okroglega usnja, prišli pa so le ožji Zahovičevi kompanjoni, blizu NK Maribor. Pričakovalo se je tudi več sočnosti, a je bila zgolj kronologija.

»Kar se mene tiče, je pozabljeno«

»To je edini film, ki je nepredvidljiv, saj ni nihče pričakoval, da bo Katanec v njem hvalil Zahoviča!« je po projekciji, ki je požela velik aplavz, na veliko razlagal mariborski producent in edini pravi, a žal pregnani reprezentančni moderator tekem Smiljan Kreže. Prvi večji aplavz pa se je razlegel že med projekcijo, ko se je v njej prvič pojavil prav Srečko Katanec s stavki: »Igral je za mene nor nogomet, bil je kiler« in »Kar se mene tiče, je pozabljeno«.

Prvič spregovorila drug o drugem

Natanko 10 let od svetovnega prvenstva v Južni Koreji, ko sta prav Srečko in Zaho končala slovensko nogometno pravljico, je bilo to prvič, da sta drug o drugem govorila v presežnikih. Čeprav ne neposredno. Se je pa zalomilo pri producentih. Menda bi rad VPK še kaj zaslužil z nadaljnjimi projekcijami in reprizami, zato so nadaljnji ogledi filma o nogometnem Mozartu vprašljivi.
 

Deli s prijatelji