BIZARNO

Kaos v Indiji: maratonci so se izgubili

Objavljeno 20. oktober 2014 12.56 | Posodobljeno 20. oktober 2014 12.58 | Piše: STA, R. T.

Trije najhitrejši tekači so na maratonu v Indiji sledili službenemu vozilu, ki je zašel s prave poti.

Legendarni Heile Gebrselassie je dal znak za začetek maratonske farse.

BANGALORE – Maraton v Indiji se je končal s popolno farso. Trije najhitrejši tekači so sledili službenemu vozilu, ki očitno ni poznal trase maratona, zato je na 16. kilometru zavil v napačno smer. Omenjeni trije so mu sledili še štiri kilometre, ko so ugotovili zmoto. Bilo je seveda prepozno za vrnitev na dirko, zato so se na cilji odpeljali z avtobusom.

Prosili za denar

»Najhuje ni, da smo ostali brez denarne nagrade, temveč ponižanje, ki smo ga doživeli, ko smo morali mimoidoče prositi za denar, da smo se lahko odpeljali na cilj, kjer so nas čakala oblačila in osebni predmeti,« je dejal eden od nesrečnežev.

Zmeda na startu

Prireditelji so priznali napako, hkrati pa so se morali opravičiti tudi ostalim udeležencem, saj to ni bil edini spodrsljaj na tekmi. Prava zmeda je nastala že na startu, ko je večkratni svetovni in olimpijski prvak Haile Gebrselassie dal znak za začetek teka. Udeležence so pred predčasnim startom zadrževali policisti, ki pa se ob znaku Gebreselassieja niso dovolj hitro umaknili, zato jih je množica pomendrala. Na srečo ni bilo huje ranjenih, le start se je močno zavlekel.

Deli s prijatelji