DOBRODELNOST

Jeseniški hokejisti na pediatriji

Objavljeno 13. december 2012 18.23 | Posodobljeno 13. december 2012 18.22 | Piše: Boštjan Fon

Dobrodelna akcija lednih oklepnikov je razveselila otroke v jeseniški bolnišnici.

Pobudnika dobrodelne akcije Fikret Avdić in Miha Rebolj (desno). Foto: Boštjan Fon/Novice

Ni bilo treba veliko časa, saj je bilo na voljo obilo dobre volje in zavzetosti, poleg pa je bil zraven še Jeseničan Fikret Avdić, ki je v zadnjih letih v železarskem mestu izpeljal dobrodelne dražbe dresov vrhunskih športnikov Slovenije. Te so med drugim podarili Anže Kopitar iz Los Angeles Kings, Jan Muršak iz moštva Detroit Red Wings pa Matjaž Smodiš, ki je dal svojega iz časov, ko je igral za moskovski CSKA. Letos mu je pomoč pri novi dobrodelni dražbi že obljubil hrvaški smučarski šampion Ivica Kostelić. Zbrana sredstva so bila namenjena za letovanje socialno ogroženih otrok iz jeseniške občine, tokrat pa se je Avdić, ki deluje kot zunanji sodelavec HD Jesenice, edinega preostanka nekoč trofejnega gorenjskega športnega ponosa, povezal s hokejisti in prek družabnega omrežja pozval k donaciji igrač in didaktičnih iger, namenjenih otrokom, ki morajo dneve preživljati na pediatričnem oddelku jeseniške splošne bolnišnice.

Osem polnih vreč igrač

»Pobuda je padla na plodna tla, le v enem tednu so hokejisti iz selekcije do dvajset let, ki nastopa v Ebysl, neke vrste mladinski mednarodni ligi Ebel, člani iz selekcije, ki nastopa v državnem prvenstvu, njihovi starši, podporniki kluba in drugi zbrali ogromno igrač,« je povedal Avdić. »Ker hokejisti nimajo svoje dvorane, Podmežaklo namreč dolgo, predolgo obnavljajo, smo se odločili, da jih zbiramo v navijaškem lokalu Max bar, kjer so nam dobrodušno odstopili skladišče. To je hitro postalo pretesno, zato smo se s hokejisti dogovorili, da gremo z doniranimi stvarmi na obisk k otrokom.« Avdić in nekaj igralcev ter predsednik kluba Miha Rebolj, ki hkrati še igra za HD Jesenice v slovenskem prvenstvu, so na pediatrični oddelek prinesli osem polnih velikih vreč, kapetan moštva Peter Bizalj pa je prinesel še čisto pravo hokejsko opremo, ki so jo lahko otroci pomerili, še celo predstojnik oddelka dr. Peter Najdenov si je nadel rokavice, kar so prisotni komentirali z besedami, da bi bil primeren za branilca, če bi v mladih letih poprijel za palico.

»Več kot besede hvala ne potrebujemo, saj smo hokejisti veseli prisrčnega odziva najmlajših, hkrati pa se lahko glasno sami zahvalimo vsem, ki so prisluhnili naši pobudi in pomagali. Nadejam se, da se na otroškem oddelku spet kmalu vidimo,« je obisk in predajo zbranih igrač povzel Miha Rebolj.

Deli s prijatelji