DOMA

To je turški prevoznik povzročil Petru Prevcu in Mini

Objavljeno 01. marec 2016 09.18 | Posodobljeno 01. marec 2016 09.52 | Piše: Boštjan Fon

Po pristanku utrujeni šampion z Mino hitro na pot proti domu.

Trener Goran Janus je opravil vrhunsko delo. Foto: Boštjan Fon

Letalo turškega letalskega prevoznika, ki je na graškem letališču pristalo po dveh objavljenih zamudah, je imelo med potniki na krovu naše zlate fante. S polnimi vozički prtljage in z dolgimi smučmi so kapljali skozi izhodna vrata, na pot so se odpravili že pred več kot desetimi dnevi, najprej na Finsko in nato v Kazahstan. Potovanje nazaj v Evropo se je po besedah prvega trenerja Gorana Janusa začelo že v nedeljo proti večeru. Kljub dejstvu, da sezone še ni konec, saj morajo fantje odpotovati še v poljsko Wislo in nemški Neustadt, preden se vrnejo v zavetje domače Planice, so bili vsi nasmejani.

Peter Prevc, prvo ime naše izbrane vrste, se je iz daljne azijske dežele vrnil s potrditvijo naslova zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala. Njegova srčna izbranka Mina Lavtižar ga je morala zaradi težav letalskega prevoznika čakati nekoliko dlje, a ko je njen orel pristal, ga je prisrčno objela in poljubila, potem pa sta se hitro podala na pot proti domu. Za izjave šampion ni bil dosegljiv.

»Seveda smo videli, da imamo v letalu slovensko skakalno reprezentanco in vmes Petra Prevca, saj drugače ne bi bili pravi Avstrijci. Mi brez omahovanja cenimo dosežke asov na smučeh, saj smo smučarski narod. Seveda bi raje videli, da bi imeli šampiona mi in ne vi,« je razlagal potnik z letala, ki je obiskal Istanbul. 
»Prva zimska tekma se je tokrat odvijala v Kazahstanu, prej so bile tam na sporedu le tekme poletnega grand prixa. Toda tudi zdaj je bilo kot poleti, bilo je vroče, naleteli smo na izjemno suh zrak in pravzaprav smo veseli, da smo se vrnili, da smo spet deležni blagodejnega hladu,« je strnil vtise Aljoša Branc, zagotovo prvo ime strokovnjakov mazanja smuči, ki skrbi za dilce Prevca in preostalih asov, ki lovijo daljave na mojstrskih izdelkih tovarne Elan. »Bilo je tako vroče, da smo serviserji delali v kratkih hlačah in majicah, zimskih oblačil sploh nismo vzeli iz potovalk. Pravi čudež je, da se je organizatorjem posrečilo obdržati skakalnici za moške tekme svetovnega pokala in eno napravo za ženske tekme v tem nordijskem centru, kjer je zgrajenih šest skakalnih naprav.«

Peter Prevc je v tej sezoni osvojil že vse, kar je mogoče v smučarskih skokih, a kot smo slišali, ima pred seboj še boj za naslov zmagovalca skupnega seštevka v poletih ob koncu sezone v naši Planici.

 

Deli s prijatelji