PO STOŽICAH NE ODNEHA

Janković obljubil še en stadion

Objavljeno 21. september 2014 16.02 | Posodobljeno 22. september 2014 18.14 | Piše: K. K.

Ljubljanski župan je nov stadion obljubil podpredsedniku mednarodne atletske zveze Sergeju Bubki.

Župan pravi, da ga ne bo na tehničnem pregledu, saj to ni potrebno.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je po razvpitih Stožicah obljubil, da bo zgradil še en stadion. »Včeraj smo se pogovarjali z županom vašega mesta in obljubil nam je, da bo zgradil nov stadion, novo stezo za atletiko, saj je atletika kraljica športa,« je za Planet TV v Ljubljani na stadionu ŽAK povedal eden najboljših atletov vseh časov Sergej Bubka, podpredsednik mednarodne atletske zveze.

Naj spomnimo: Jankovićeva nasedla investicija, stadion Stožice, je bila sprva ocenjena na 81 milijonov evrov, nato pa je v slogu avtocestnih gradenj zrasla na 120 milijonov evrov. Projekt še ni končan, okolica stadiona nikoli ni bila končana, kakor tudi ne trgovski del, ki sameva. Janković in še šest fizičnih oseb pa je policija tudi kazensko ovadila za devetmilijonsko oškodovanje na račun evropskih sredstev.image

In zakaj po mnenju župana potrebujemo nov stadion? »Družiti moramo šport in šov. Približati se moramo občinstvu, privabiti nove gledalce, privabiti otroke.« Da bi ta cilj dosegli, pa potrebujemo še večja tekmovanja, kar seveda terja večji stadion, čeprav je bila na ŽAK ob mednarodnem tekmovanju balkanation, na katerem so se pomerili športniki osmih držav, tribuna precej prazna.

In če res dobimo nov stadion, Bubka obljublja, da se bo vrnil v Slovenijo na odprtje.

Objavljamo zahtevo za popravek

"Mestna občina Ljubljana nima v programu gradnje novega stadiona, ampak prenovo stadiona Žak v vrhunski atletski stadion. Vir financiranja bi bila proračunska sredstva, pogoj pa je, da država prenese lastništvo igrišča na MOL. Slovenske železnice so že predlagale, da igrišče prenesejo na državo, MOL pa bi lokacijo zamenjala za prostore na Miklošičevi ulici, ki jih potrebuje Ministrstvo za kulturo."

Tanja Dodig Sodnik,
MOL


 

Deli s prijatelji