BIATLONEC

Jakov Fak: Moja najljubša šala je tista z Laro Gut

Objavljeno 22. maj 2015 21.23 | Posodobljeno 22. maj 2015 21.24 | Piše: Mo. S.

Na račun svojega priimka se zna tudi pošaliti.

Dobil je tudi svojo znamko.

Med našimi najuspešnejšimi zimskimi športniki je tudi biatlonec Jakov Fak, ki se je skupaj s svojimi kolegi udeležil sprejema na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Da je šaljivec, je že znano, zdaj pa se je javno pošalil tudi na račun svojega priimka: »Moj priimek je malo čuden, ampak mednaroden, tako da si ga vsi hitro zapomnijo.« Kot pravi, na ta račun sliši tudi veliko vicev, ki pa jih vse sprejema z dobro voljo. In katera šala mu je najljubša? »Meni je najbolj všeč tisti vic z Laro Gut, ampak ga ne bom povedal, ker je bolj tako …« je nasmejal občinstvo.

Morda je mislil na šalo, ki gre nekako takole: »Jakov Fak se bo poročil z Laro Gut in Lara bo obdržala oba priimka.« Šala ima sicer več različic, ampak bistvo vseh je enako ...

Dobil svojo poštno znamko

Sicer pa je povedal, da je vesel druženja z navijači in s športnimi kolegi, saj kmalu podobnih priložnosti ne bo več. Čeprav se poletje šele bliža, se za večino zimskih športnikov počasi že začenjajo priprave na novo sezono. »Vesel sem tudi tega, da so mi danes med prireditvijo izročili poštne znamke. Ne vem, ali jih je mogoče dobiti na Pošti Slovenije. Sem pa izredno ponosen. Potem ko sem že bil upodobljen na znamki za hrvaško pošto, sem zdaj upodobljen tudi na znamki pošte v Sloveniji. Gre za lepo gesto, sem zelo vesel in ponosen nase,« je še dodal ob robu prireditve.

Deli s prijatelji