DOBRODELNO

Hudo bolni bivši reprezentant potrebuje denar za operacijo

Objavljeno 01. april 2017 18.52 | Posodobljeno 01. april 2017 18.54 | Piše: STA, Mo. S.

Nenadu Stojakoviću bodo sredstva pomagali zbrati tudi rokometaši.

Nenad svoje izkušnje z veseljem deli z drugimi. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – V rokometno bronastem letu 2017 se poleg velikega spektakla med Slovenijo in Nemčijo (evropski prvak), ki bo 3. maja v ljubljanski dvorani Stožice, obeta še en izjemen dogodek. Na njem bodo slovenski in mednarodni rokometaši zbirali sredstva za nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakovića, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije (RZS).

V okviru tedna Evropske rokometne zveze – v njem slovenska reprezentanca nima nobenih obveznosti – bo RZS organiziral poseben dogodek. Na njem se bodo zbrali vsi nekdanji člani slovenske izbrane vrste, ki so se poslovili v zadnjih letih. Na revijalni tekmi, katere lokacija in točen termin bosta znana nekoliko kasneje, bo Slovenija zaigrala proti selekciji sveta, torej vrhunskim rokometašem, s katerimi so naši nekdanji reprezentanti igrali doma in na tujem.

Zbira sredstva za operacijo v Švici

Dogodek bo dobrodelen, saj bo zveza izkupiček od vstopnic namenila nekdanjemu reprezentantu Nenadu Stojakoviću, ki zaradi velikih težav s hrbtenico – zaradi teh je prikovan na invalidski voziček – potrebuje izjemno zahtevno operacijo, ki jo lahko opravijo samo specialisti v Švici.

Še pred tem slovensko izbrano vrsto čaka zaključek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. V prvi polovici maja se bo dvakrat pomerila z Nemci, v prvi polovici junija pa še s Portugalsko in Švico. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja. Po dveh odigranih v skupini 5 vodi Nemčija, ki je zbrala vse štiri točke, na drugem mestu pa je Slovenija s tremi. Portugalska je zbrala točko, Švica pa je brez njih.

Deli s prijatelji