SUM

Hladen in brez besed Pistorius pred sodnika

Objavljeno 04. junij 2013 14.24 | Posodobljeno 04. junij 2013 13.24 | Piše: STA, S. U.

Razvpiti južnoafriški atlet je osumljen, da je 14. februarja na svojem domu večkrat streljal in ubil svoje dekle.

Oscar Pistorius znova na sodišču.

PRETORIA – Razvpiti južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je osumljen umora svojega 29-letnega dekleta Reeve Steenkamp, je danes znova obiskal sodno palačo v Pretorii. Šestindvajsetletni Pistorius se je udeležil zaslišanja, kjer so določili nov datum glavne obravnave. Ta se bo začela 19. avgusta.

'Tekač na rezilih', kot imenujejo razvpitega Južnoafričana, je na zaslišanje prišel v spremstvu svoje družine in odvetnikov. Po poročanju televizije BBC News je spregovoril s sodnikom le enkrat: »Da, vaša visokost«. Njegov nastop je bil hladen, popolnoma v nasprotju z zadnjim zaslišanjem, ko je bil zelo čustven.

Odmaknjen od oči javnosti

Južnoafriška policija je Pistoriusa, sicer prvega športnika v zgodovini, ki je navkljub dvojni amputaciji nog nastopil na lanskih olimpijskih igrah v Londonu, priprla 14. februarja zaradi suma, da je na svojem domu v Pretorii večkrat streljal in ubil svoje dekle. Pistorius se je sicer v zadnjih štirih mesecih držal zase in ga v javnosti ni bilo moč videti. A kot so poročali južnoafriški mediji, naj bi se v nočnem klubu v predmestju Johannesburga enkrat z družbo zabaval pozno v noč. Njegovi zagovorniki so te govorice takoj zanikali.

Deli s prijatelji