PRAZNIK

Greste v Planico? Toplo se oblecite in pričakujte gnečo

Objavljeno 23. marec 2013 21.23 | Posodobljeno 23. marec 2013 21.24 | Piše: Mo. S.

Zaradi posebnega prometnega režima voznikom priporočajo, da se pred potjo seznanijo z navodili organizatorja.

LJUBLJANA – Največji slovenski športni praznik, ki ga vsako leto sicer obišče na tisoče ljudi, bo svoj vrhunec doživel v nedeljo. Po današnjem ekipnem zmagoslavju slovenskih orlov se nam namreč obeta še en napet boj za najvišja mesta.

Da se bo v jutranjih urah na pot podalo ogromno Slovencev, najbrž ni dvoma, je pa povsem na mestu opozorilo, da se tudi v dolini pod Poncami obeta drastična vremenska sprememba. Danes so tako smučarski skakalci kot njihovi oboževalci namreč še lahko uživali v soncu, nedelja pa (tako kot drugje po državi) prinaša precej nižje temperature in – novo pošiljko snega.

Mrzlo bo in vetrovno

Možnost padavin na omenjenem območju bo kar 85-odstotna, temperature pa se bodo gibale med –3 in 0 stopinjami Celzija. Okrepil se bo tudi vzhodni veter, kar organizatorjem prireditve in tekmovalcem najbrž ne bo ravno povšeči ... Poleg oblačnosti napovedujejo tudi meglo in rahlo sneženje. Temperatura na 1500 metrov nadmorske višine bo od –1 na območju Julijskih Alp do –5 na Pohorju, na 2500 m pa okoli –6 stopinj Celzija.

Na cesti bo gneča

Dobra priprava in zimska oprema torej ne bosta odveč, pripravite pa se tudi na precej spremenjen prometni režim. Prometnoinformacijski center poroča, da lahko na gorenjski avtocesti in na cesti Jesenice–Rateče pričakujemo zelo povečan promet. Gneča bo sicer vse od Ljubljane proti Jesenicam, Kranjski Gori ter na območju Rateč in Planice, najbolj na odseku od avtocestnega priključka Hrušica do Rateč, na cestah R1-201, R1-202, RT-902 ter relacijah Jesenice–Kranjska Gora–Rateče–Planica in Korensko sedlo–Podkoren–Rateče–Planica. 

Zaradi posebnega prometnega režima voznikom priporočajo, da se pred potjo seznanijo z navodili organizatorja, možnimi lokacijami parkirnih mest oziroma omejitvami vožnje. Ne bo odveč, če se boste na pot podali z nekoliko rezervnega časa.

Deli s prijatelji