SPORNO

Grešni seks 
z mladoletnico

Objavljeno 27. april 2015 20.24 | Posodobljeno 27. april 2015 20.25 | Piše: Marko Uršič

Angleški nogometni reprezentant Adam Johnson je petnajstletnico nagovarjal k spolnim odnosom, nato sta jih trikrat tudi imela.

Alkohol, razvrat, seks, droge ... tudi to je svet angleškega nogometa. Razlog za moralni propad seveda sloni na tem, da so otoški žogobrcarji preveč plačani, velika vsota funtov pa jim v glavi povzroča moralni klik, da jim je vse dovoljeno. Seznam škandalov angleškega cirkusa, ki brca žogo, je dolg, zadnji primer pa potrjuje misel, da je moralni razkroj popoln. Namreč, ne le da lahko moralno obsodimo nogometaše, temveč svoj delež v mozaiku kaosa prispeva tudi naivni ženski svet.

Januarja dobil hčerkico

Igralec Sunderlanda in angleški reprezentant Adam Johnson se je zdaj znašel na tnalu pravice, saj ga dolžijo, da je imel spolne odnose s petnajstletnico, torej mladoletno osebo. Obtožnica je vložena za tri prekrške seksualne dejavnosti in enega nagovarjanja k spolnosti, 27-letnika pa je zaradi tega policija v grofiji Durham na angleškem severovzhodu pridržala že 2. marca. Ob varščini so ga izpustili, a so ga 23. aprila tudi uradno obdolžili. Na sodišču v Peterleeju se mora pojaviti 20. maja. Johnson je z mladoletnico trikrat seksal v obdobju od 30. decembra 2014 do letošnjega 26. februarja.

Sunderlandski klub je 2. marca nekdanjega žogobrcarja Manchester Cityja suspendiral, a po posredovanju sindikata poklicnih nogometašev je lahko nadaljeval treninge. Med tem časom je za črne mačke, kot je klubski vzdevek, zaigral trikrat, ko je z rezervne klopi stopil v igro. Dvanajstkratni angleški reprezentant, za tri leve je dal dva zadetka, zadnjo tekmo za izbrano vrsto pa je odigral avgusta 2012 proti Italiji, je športno pot začel v Middlesbroughu. Leta 2012 je iz Cityja, iskal je več igralnega časa, ki si ga v zvezdniški ekipi ni mogel izbojevati, v rodni Sunderland prestopil za 13 milijonov evrov. Krilni nogometaš je sicer v zvezi s Stacey Flounders, s katero imata hčerkico, rojeno januarja.

Tožilec Gerry Wareham je sporočil, da bo sojenje 20. maja v skladu z britanskimi zakoni in da slava nogometaša ne bo pozitivni ali negativni dejavnik, ki bi vplival na obsodbo. Pozitivni, za Adama Johnsona, v tem smislu, da bi ga zaradi nje oprostili, negativni pa, ker bi zaradi imena in priimka angleškega reprezentanta obsodba lahko bila vzorčni primer, da smo pred zakonom vsi enaki.

Deli s prijatelji