POMAGALA STA

Gregorinova in Vnuk zabijala za pomoč osnovni šoli Roje

Objavljeno 03. oktober 2016 14.00 | Posodobljeno 03. oktober 2016 14.00 | Piše: Rok Tamše

Nova uspešna dobrodelna nogometna tekma Velikanov slovenskega športa pod okriljem društva Olimpiki. V Domžalah so za šolarje zbrali 11.400 evrov.

Ponosni na zbrana sredstva, z leve župan Domžal Toni Dragar, predsednica ŠD Olimpiki Nataša Kadunc in ravnateljica OŠ Roje Marjanca Bogataj. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Ker dobrodelnost ne pozna meja, ne časovnih ne prostorskih, je ekipa Velikanov slovenskega športa pod okriljem Športno-humanitarnega društva Olimpiki iz Ljubljane po poletnem odmoru gostovala v Domžalah. Predstavniki tamkajšnje občine in zavoda za šport in rekreacijo so bili izvrstni gostitelji letošnje šeste dobrodelne tekme olimpikov v Hali komunalnega centra, kjer je nekaj sto gledalcev uživalo v nogometnih vragolijah znanih obrazov in pestrem spremljevalnem programu, za katerega so poskrbeli mladi plesalci iz PK Miki, nogometaši iz NK Domžale in NK Radomlje, košarkarji iz KK Helios Suns ter obetavni glasbeniki. Zbirali so denarna sredstva za osnovno šolo Roje, vse pa je navdušil rekordni znesek na letošnjih akcijah – kar 11.400 evrov.

Rezultat tekme je bil kajpada drugotnega pomena, a vseeno velja zapisati, da so velikani tokrat igrali brez selektorja Vilija Amerška, zato je bil šef Aleš Čeh, ki je bil v vlogi igralca in selektorja. Na drugi strani je domžalski župan Toni Dragar izvrstno vodil svojo selekcijo. Na koncu je bilo 3:3, gol za domačo izbrano vrsto je zabila tudi biatlonka Teja Gregorin, na drugi strani pa sta se najbolj izkazala nekdanji hokejski as Tomaž Vnuk z golom in podajo ter zanesljivi vratar, legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič.

»Z veseljem so se odzvali vsi sedanji in nekdanji športniki iz naše občine, ki jih niso zadržale obveznosti. Ker smo športniki po duši, smo v tekmo stopili z zmagovalno miselnostjo. Na drugi strani so bili vrhunski nogometaši, hokejisti, veseli smo, da nismo izgubili. Slišali smo za visoke zmage velikanov na prejšnjih tekmah, torej smo se odrezali zelo dobro. Najbolj zadovoljni pa smo z lepim denarnim izkupičkom za šolo s prilagojenim programom Roje. To je regijska šola, toda naša občina večinsko skrbi za njeno delovanje. To je naša šola, radi jih imamo in zato jim radi pomagamo. Naša občina je športna in veliko damo na dobrodelnost. V oktobru bomo imeli pri nas še štiri humanitarne dogodke, tudi z gasilci in glasbeniki,« je razkril dobrodušni župan Domžal Toni Dragar, ki je s svojo pojavo poskrbel za dobro ozračje v obeh moštvih že pred tekmo.

Po Slovenj Gradcu, Izoli, Murski Soboti, Mariboru in Jesenicah je bilo to letošnje šesto dobrodelno gostovanje Velikanov slovenskega športa. Akcija dobiva nove razsežnosti, predsednica društva Olimpiki Nataša Kadunc je bila upravičeno ponosna na dogajanje v Domžalah: »Srčna hvala vsem, ki so se potrudili, da je tudi tokratna akcija tako lepo uspela. V Domžalah so poskrbeli za čudovit dogodek, zbrali smo rekordni znesek za otroke iz osnovne šole Roje, tudi tokrat so se naši športniki, strokovnjaki, glasbeniki in novinarji z veseljem odzvali. Naša organizacija zadnji dve leti intenzivno pomaga otrokom, ponosni smo nad dosežki in odzivi otrok in družbe. Gremo naprej v nove akcije, naslednje gostovanje Velikanov slovenskega športa načrtujemo novembra.

Deli s prijatelji