ZMEDEN

Gazza: Hekerji so me oropali

Objavljeno 28. september 2013 18.45 | Posodobljeno 28. september 2013 18.46 | Piše: A. K., STA

Najprej je izjavil, da ve, kdo je storilec, potem pa dodal, da nima pojma, kdo ga je oropal.

Paul Gascoigne Gazza davnega leta 1998.

MANCHESTER – Nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance Paul Gascoigne trdi, da so mu računalniški hekerji z bančnega računa ukradli okoli 50 tisoč funtov, poročajo britanski mediji. Šestinštiridesetletnik, ki se že leta bori z alkoholizmom, je povedal, da so mu v dveh dneh 23-krat vdrli v račun in mu pobrali denar.

Med intervjujem zmeden

Nekdanji zvezdnik Tottenhama in Lazia sicer v pogovoru za časnik The Sun ni prav dobro vedel, koliko denarja naj bi mu hekerji ukradli, in je bil glede vsote malo zmeden. Najprej je trdil, da je šlo »za kar velike količine denarja«, nato pa v istem pogovoru kasneje, »da sploh ni bilo veliko denarja«.

Ob tem je dajal tudi kontradiktorne izjave glede storilca teh domnevnih napadov. Uvodoma je izjavil: »Točno vem, kdo je to storil.« Nato pa v istem pogovoru dejal še, »da nima pojma, kdo ga je oropal«.

Upa, da ne bo umrl

V dokumentarnem filmu, ki so ga na ITV predvajali v začetku tedna, je Gascoigne priznal, da bi lahko vsak trenutek spet začel piti, čeprav se zaveda, da je lahko alkohol zanj usoden. »A upam, da ne bom umrl. Vem, da nikomur ne bo žal zame,« je dejal. Dodal pa: »Vsi bodo govorili le, da so me pravočasno opozorili. Ampak če bom že umrl zaradi pitja, je ena svetla točka vsaj to, da ne bom imel ves čas takih bolečin.«

Deli s prijatelji