NOČE PODPISATI OGODBE

Fuzbalski zvezdnik služi z ljubezenskim gnezdecem

Objavljeno 26. junij 2017 19.34 | Posodobljeno 26. junij 2017 19.59 | Piše: A. B.

Dare Vršič za mariborsko stanovanje zahteva 150 evrov na dan. Trenutno je na hladnem, ker noče podpisati pogodbe za manj denarja.

Udobje. Foto: S. N.

Med brskanjem po ponudbi prenočišč v štajerski prestolnici smo naleteli na zanimivo stanovanje. Dare Vršič, nogometaš Maribora, ki je tudi rojen v vijol'čnem mestu, tako na spletni platformi Airbnb, ki uporabnikom ponuja več kot milijon zasebnih domovanj po svetu, oddaja svoje stanovanje v strogem središču Maribora.

4000 evrov na mesec bi zaslužil Dare Vršič, če bi imel stanovanje ves čas oddano.

Kot lahko razberemo s fotografij, gre za precej luksuzno staromeščansko stanovanje z visokimi stropi in sodobno opremo. Plače in premije nogometašev očitno vendarle niso tako zelo nizke, kot bi si kdo mislil.

Neurejena zakonodaja

Primerna razkošju, ki ga stanovanje ponuja, je tudi cena najema, ki znaša 150 evrov za prenočitev, ki je v eni razpoložljivi postelji možna za dve osebi. Naj omenimo, da gre pri tovrstnem oddajanju praviloma za neobdavčen zaslužek, saj se od plačila ne zaračuna davek ali turistična taksa. Oddajanje stanovanj turistom prek portala Airbnb že nekaj časa buri duhove, saj slovenska zakonodaja še ni pravno uredila tega področja, kar pomeni, da je zakonito oddajanje sob na ta način tako rekoč nemogoče.

Kot lahko razberemo s fotografij, gre za precej luksuzno staromeščansko stanovanje z visokimi stropi in sodobno opremo.
Dnevno sobo krasi velika stilsko oblikovana biljardna miza, spalni prostor pa se ponaša s kopalno kadjo in luksuzno prho kar v neposredni bližini postelje. Le koga je Dare v takšnem ljubezenskem gnezdecu razvajal? Ni skrivnost, da je uspešni športnik že dolgo srečno poročen s Katjo, s katero imata dve hčerki. Morda je prav takšna kad v spalnici razlog za dobro in uspešno zvezo.

Uspešni nogometaši so pogosto primorani v menjavo svojega prebivališča. Ob menjavi klubov se menja tudi lokacija njihovega dela in morajo se seliti. Znano je, da je Dare Vršič v začetku leta 2014 podpisal pogodbo z NK Maribor za tri leta in pol, zdaj pa je njegov status negotov – ponujajo mu pogodbo za nižjo plačo, ki je pač noče podpisati. Sicer pa se prav te dni v pisarni športnega direktorja Zlatka Zahovića sestavlja nova nogometna ekipa za naslednjo sezono.

Stanovanje je za njegovo družino očitno dobra investicija, ki jim lahko pripomore tudi k dvigu družinskega proračuna. Samo predstavljajte si, če odštejete stroške čiščenja in obratovanja, bi, če mu uspe, da je stanovanje oddano skoraj ves čas, lahko samo z njim v žep pospravil dodatnih 4000 evrov na mesec. Prav mogoče, da celo neobdavčenih. 

 

Deli s prijatelji