SPREJEM

FOTO: V čast naših paraolimpijcev

Objavljeno 26. september 2016 13.24 | Posodobljeno 26. september 2016 13.24 | Piše: S. N.

S paraolimpijskih iger vrnila slovenska reprezentanca, ki je domov prinesla zlato (Veselka Pevec) in srebrno medaljo (Franček Gorazd Tiršek).

Veselka je kriva, da je Dobrepolje po novem Zlatopolje. Tega župan ni pozabil povedati. Foto: Slavko Pajntar

LJUBLJANA – Minulo sredo se je iz Ria s paraolimpijskih iger vrnila slovenska reprezentanca, ki je domov prinesla zlato (Veselka Pevec) in srebrno medaljo (Franček Gorazd Tiršek). Osrednji sprejem uspešne odprave športnikov invalidov je bil v Ljubljani, potem pa so se kot po tekočem traku vrstile dobrodošlice. Prvi je to izkusil parakajakaš Dejan Fabčič, ki so ga še isti večer pričakali sokrajani iz Podnanosa.

V četrtek je bilo veselo v Gornjem Gradu, kjer domuje srebrni Nani Tiršek. Ob prihodu na prizorišče so ga pozdravile gasilske brizgalne. V petek se je pelo in igralo v čast Veselki Pevec. Njeni soobčani iz Vidma Dobrepolja so jo pozdravili v svoji sredi, otroci v tamkajšnji šoli pa so narisali prave mojstrovine paraolimpijki v čast. Navijači z Nino Pušlar so obiskali Primoža Jeraliča, teden slavja in veselja se je sklenil v Naklem, kjer so se poklonili dosežkom plavalca Darka Đurića in maratonca Sandija Novaka

Deli s prijatelji