LAUREUS

FOTO: Tina brez kipca, boljša je bila najstnica

Objavljeno 26. marec 2014 16.57 | Posodobljeno 26. marec 2014 17.14 | Piše: STA, P. J.

Naša smučarka se je potegovala za prestižno športno nagrado, ki pa je šla v roke Američanki.

KUALA LUMPUR – Ameriška plavalka Missy Franklin in nemški voznik formule 1 Sebastian Vettel sta najboljša športnika leta na svetu po izboru akademije Laureus. Podelitev je bila v malezijskem Kuala Lumpurju. Tam ni bilo slovenske alpske smučarke Tine Maze, ki je bila med šestimi nominirankami za najprestižnejše športno priznanje. Tina je na nominacijo ponosna, je danes zjutraj objavila na twitterju.

Rekordna Tina

Tina Maze je med drugim dobitnica velikega kristalnega globusa v minuli zimi in letošnja dvakratna olimpijska zmagovalka. V sezoni 2012/13 je poleg skupne zmage v svetovnem pokalu, to je osvojila z rekordnim številom točk v zgodovini športa (2414), zmagala še v seštevkih veleslaloma, superveleslaloma in kombinacije. Na svetovnem prvenstvu je lani osvojila zlato v superveleslalomu in srebro v superkombinaciji. V prejšnji sezoni je zmagala v vseh disciplinah svetovnega pokala, dosegla je 11 zmag in 24 uvrstitev na zmagovalne stopničke.

V konkurenci za športnico leta so poleg Franklinove in Mazetove bile še nemška nogometašica Nadine Angerer, jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, ruska atletinja Jelena Isinbajeva in ameriška teniška igralka Serena Williams.

V moški konkurenci so bili nominiranci atleta Usain Bolt, zvezdnik iz Jamajke, in Britanec Mo Farah, ameriški košarkar LeBron James, španski teniški igralec Rafael Nadal, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ter nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel.

Zmaga Bayernu

Nagrado za najboljšo moštvo je osvojil nemški nogometni velikan Bayern München, ki je v letu 2013 osvojil ligo prvakov, državno prvenstvo in pokal.

Med ekipami so imele možnost za nagrado še ragbijska reprezentanca Nove Zelandije, brazilska nogometna reprezentanca, ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan, ki nastopata v tenisu, košarkarji Miami Heat ter avstrijsko moštvo formule 1 Red Bull.

Nagrado za odkritje sezone je osvojil španski motociklist Marc Marquez, ki je leta 2013 v prvi sezoni v razredu motoGP osvojil naslov svetovnega prvaka, za povratnika pa si jo je prislužil španski teniški zvezdnik Rafael Nadal.

Lani sta nagradi za športnika leta prejela britanska sedmerobojka Jessica Ennis in Usain Bolt.
 

Deli s prijatelji