VROČE BO

FOTO: Testni pilot v Planici poletel 252 metrov!

Objavljeno 16. marec 2016 12.30 | Posodobljeno 16. marec 2016 13.45 | Piše: B. F.

Na žalost je pri tem padel.

PLANICA – Nekaj dlje je trajalo, da se je pripravilo vse potrebno za preizkus letalnice v Planici. Zgoraj z naleta se vidi, da je v Planici že okrog 500 do 600 ljudi, čakajočih na preizkus.

Vodja predskakalcev Ivo Zupan je prvega čez letalnico poslal 26-letnega Ihančana Rožleta Žagarja. Točno ob 11.30 je Žagar vzletel z vzletne rampe, silovito doskočil, varno poletel in pristal pri 189 metrih.

Preizkus skakalnice se je nadaljeval, predskakalci pa so dosegali dokaj spodbudne daljave, kar obeta obeta pravi spektakel pod Poncami. Na koncu je kakšnih 20 testnih 'pilotov' poletelo čez 200 metrov. Najdaljši skok pa je uspel 18-letnemu Ljubljančanu Tilnu Bartolu, 252 metrov (svetovni rekord je 251,5 metra), ki pa je daljavo dosegel s padcem (Bartola so odpeljal na pregled in po prvih informacijah ima samo nekaj težav zapestjem). Njegov polet niti ne bi štel za rekord, saj je šlo za neuradni preizkus skakalnice.

Dovolj prostora za svetovni rekord?

A prav daljave preizkuševalcev nas navdajajo z optimizmom glede rekorda. Ernest Prišlič iz Zagorja je brez težav doskočil pri 239 in 246 metrih. To pomeni, da je letalnica pod Poncami pripravljena, kot se spodobi, in lahko rečemo, čeprav tega nihče ne upa izreči naglas, da se je lov na svetovni rekord že začel.

Prišlič je za STA povedal, da ni težko pristati in da je še dovolj prostora.

Deli s prijatelji