TEK ZA ŽENSKE

FOTO: Ste tekle v Tivoliju? Poiščite se

Objavljeno 01. junij 2014 20.30 | Posodobljeno 01. junij 2014 20.30 | Piše: A. K.

Tekačice so ogreli Čuki, nato pa se je večtisočglava množica pognala po progi.

Na teku za ženske se je zbralo približno 8000 tekačic.

LJUBLJANA – V soboto so se deveto leto zapored zbrale tekačice iz vse Slovenije. Na tek za ženske, ki ga prireja DM, se je na 5- oziroma 10-kilometrsko razdaljo prijavilo nekaj več kot 8000 tekačic, 4000 otrok je teklo na Oskarjevem teku, moški pa so bili tokrat v vlogi navijačev.

Večtisočglava množica tekačic se je najprej ogrela pod vodstvom Mateja Cankarja in tekaških inštruktorjev, ki so v osmih krajih dva meseca vodili tekaške priprave za zaključni dogodek. Zadnji del ogrevanja so prevzeli Čuki, ki so predstavili pesem Mačka, neuradno himno letošnjega teka.

Med nastopajočimi in gosti so bile številne znane osebnosti iz sveta športa in zabave, med drugim Špela Grošelj, Rebeka Dremelj, Miha Deželak, Vlado Pilja, maratonka Helena Žigon in Nada Rotovnik Kozjek, ambasadorki teka za ženske.

Tudi letošnji tek je bil dobrodelno obarvan. 8000 evrov so predali rehabilitacijskemu inštitutu Soča, skupaj s tekačicami pa so zbirali zamaške za dečka Andraža ter pripomočke za nego za prizadete v nedavnih poplavah v Srbiji, BiH in na Hrvaškem.

Oglejte si galerijo in se poiščite!

Deli s prijatelji