DOBRODELNO

FOTO: Štajerci so igrali na polno ter srčno donirali za otroke

Objavljeno 25. april 2016 11.42 | Posodobljeno 25. april 2016 11.42 | Piše: Rok Tamše

Na dobrodelni nogometni tekmi Velikanov slovenskega športa in selekcije Štajerske so zbirali denar za Mladinski dom Maribor. Izkazala sta se tudi NK Maribor in Marko Simeunovič s Sportklubom.

Marinku Galiču so njegovi varovanci iz nogometne šole zapeli in čestitali za 46. rojstni dan. Foto: Marko Pigac

MARIBOR – Ekipa Velikanov slovenskega športa pod okriljem Športno-humanitarnega društva Olimpiki iz Ljubljane nadaljuje dobrodelno poslanstvo z igranjem nogometa. Tokrat so nekdanji športni asi gostovali v najbolj nogometnem mestu v državi, a Mariborčanov dobrodelni spektakel ni pritegnil v tolikšnem številu kot prej v Slovenj Gradcu, Izoli in Murski Soboti. A je bilo dogajanje na parketu vseeno zelo dinamično, lepe poteze na parketu in polno rezultatskih preobratov pa so sprožili dodatno navdušenje na tribunah športne dvorane Lukna. Tako zasedba Velikanov slovenskega športa kot selekcija Štajerske nista popuščali, ko je šlo za obrambne naloge in domišljene napadalne akcije. Selektorja, Vili Ameršek in Tomo Prosen, sta taktično dovršeno pošiljala v ogenj znane varovance, napeto je bilo do konca, neodločen izid 5:5 pa najpravičnejši na vse pokazano. Seveda pa je bilo v ospredju zbiranje denarja, da bi varovancem Mladinskega doma Maribor omogočili čim prijetnejše poletne počitnice na morski obali. »V našem društvu Olimpiki smo izjemno ponosni, da je lepo uspela tudi četrta letošnja akcija z Velikani slovenskega športa. Doslej smo v štirih mestih skupaj zbrali okrog 20.000 evrov za otroke potrebne pomoči. Vsem udeležencem se zahvaljujem za njihovo srčnost in solidarnost, vse to nam daje energijo, da bomo pomagali socialno ogroženim otrokom tudi drugod po Sloveniji. Maja načrtujemo dobrodelno tekmo v Ljubljani, junija pa bomo gostovali na Jesenicah,« je dejala predsednica ŠD Olimpiki Nataša Kadunc, ki je dvema članoma legendarne Zlate selekcije – tudi ta je pred tremi desetletji igrala dobrodelne tekme po Sloveniji – Draganu Buliču in Alfiju Nipiču predala fotografijo njihove ekipe izpred 30 let.

Poklon donatorjem

Denarne prispevke za Mladinski dom Maribor so tokrat prispevali Lumar, Pogrebno podjetje Maribor, Hidro, Zavarovalnica Maribor, Bosch je mladinskemu domu podaril kar tri pralne stroje, nabralo se je tudi nekaj prostovoljnih prispevkov obiskovalcev prireditve. Posebno prijetno sta na prireditvi presenetila direktor Nogometnega kluba Maribor Bojan Ban in nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunovič, ki zdaj vodi športno televizijo Sportklub. Oba sta se na prireditvi spontano odločila za donacijo svojih organizacij. Iz slovenskega nogometnega prvaka so za otroke donirali 1000 evrov, Sportklub je doniral enako vsoto, Simeunovič pa je še iz svojega žepa prispeval 500 evrov. Ni kaj, vredno globokega poklona!

 

Deli s prijatelji