OŽEBNIL SE JE MESSI

FOTO: Škandal na nogometni poroki stoletja, tašča zasenčila nevesto

Objavljeno 07. julij 2017 20.01 | Posodobljeno 07. julij 2017 20.03 | Piše: T. H.

Lionel Messi se je s svojo simpatijo iz otroštva poročil v njunem rojstnem mestu. Po poroki že govorice, da se nevesta in tašča gledata kot pes in mačka.

Poljub za medije Foto: AP

ROSARIO – Po desetih letih ljubezni in dveh sinovih, štiriletnem Thiagu in enoletnem Mateu, sta tudi uradno sklenila zvezo nogometni zvezdnik Lionel Messi in njegova simpatija iz otroštva, prelepa Antonella Roccuzzo. Usodni da sta si izrekla tam, kjer se je vse skupaj začelo, v njunem rojstnem mestu Rosario. Čeprav sta kot otroka stanovala v isti soseski in se tudi rada videla, je kar dolgo trajalo, da sta zvezo uradno zapečatila. Mladi Lionel se je namreč bolj zanimal za nogomet kot za dekleta in še kot deček odšel iz Argentine v Španijo, na znamenito nogometno pripravljalnico za prestižni nogometni klub Barcelona. Zato mlada zaljubljenca seveda niti pomislila nista, da bo njuna zveza na daljavo vzdržala. Potem je leta 2008, ko je iz Barcelone prišel na reprezentančno tekmo v Argentino, preskočila iskrica, bolje rečeno iskra. Prelepa Antonella je imela takrat 19 let, leto dni starejšega Lea pa se je že prijel vzdevek novi Maradona.

260 gostov je bilo povabljenih na poroko.
Darila v dobrodelne namene

Njuna mladostna avantura je tako vrhunec doživela v petek zvečer v luksuznem hotelu Pullman v Rosariu, kamor sta povabila 260 gostov, družino in prijatelje, ki jih je opazovalo več sto paparacov ter varovalo 450 varnostnikov in policistov. Med povabljenimi je bila kar vsa ekipa Barcelone, zato ni manjkalo največjih svetovnih zvezdnikov, kot so Neymar, Suarez, Mascherano in Piquet s svojo pop divo Shakiro, le najožjega vodstva svojega kluba ni povabil petkratni dobitnik zlate žoge, ne Pepa Guardiole in ne Luisa Enriqueja. Niti Leovega nekdanjega selektorja in večnega konkurenta v srcih Argentincev Diega Maradone ni bilo. Strokovnjaki so že izračunali, da so bili pomembni gostje skupaj težki kar okoli tri milijarde dolarjev, ostaja pa skrivnost, koliko so vsi skupaj zbrali v dobrodelne namene. Leo in Antonella sta namreč pozvala goste, naj namesto poročnih daril prispevajo za dobrodelno organizacijo, ki skrbi za brezdomce v Rosariu.

Ves svet se zdaj sprašuje, ali je bila izbira obleke Leova mame naključna ali ne.

Rivalstvo med družinama

Nevesta je bila oblečena v dolgo belo obleko iz čipke, skoraj brez nakita. Tudi ženin ni bil nič načičkan, nadel si je klasično Armanijevo črno obleko. Za potešitev lakote je par izbral klasiko, in sicer argentinske mesne specialitete, od mesnih žepkov, argentinske govedine do krvavic, za bolj svetovljanski vtis pa suši. Vse bi bilo kot v pravljici, če poroke ne bi začinil manjši škandal. Med gosti je namreč završalo takoj po prihodu Lionelove matere Celie Cuccittini, ker je bila oblečena v skoraj enako obleko kot mlada nevesta. Medtem ko se je večina le dobrohotno nasmihala, so nekateri bolje obveščeni že začeli govoriti, da to nikakor ni naključje, ampak da gre pravzaprav za že dolgotrajno rivalstvo med njeno in njegovo družino. Družini menda res nista v najbolj prisrčnih odnosih, kar je Celijina izbira bele obleke le še potrdila. Tako v Argentini kot povsod po svetu namreč velja nenapisano pravilo, da se na poroke ne hodi v beli, svetlo sivi ali bež obleki, ker s tem ukradeš pozornost nevesti. In tako se zdaj vsi sprašujejo, ali je bilo to res naključje ali je Lionelova mama s tem hotela tekmovati z žensko, ki je nikoli ni hotela za sinovo ženo. 

 

 

Deli s prijatelji